Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kiss the Ground

07, 18^13:00 - 18:00

€25
Ontdek de waarde en betekenis van de bodem waar we op leven, en waar ons voortbestaan van afhangt. Let’s regenerate!

Geen liefde op het eerste gezicht. Laat, maar nog niet té laat. Dat is de boodschap van Kiss the Ground, een documentaire die ons heeft geïnspireerd om aandacht te vragen voor de bodem.

We starten zondag 18 juli a.s. met de kick-off in de Groene Afslag in Laren: een inspirerend, middagvullend programma met verkorte versie van de film. De 2 masterclasses Kiss the Ground, nemen je mee naar de onderwereld. Laat je wakker kussen door de aarde.

Er zijn slechts 30 tickets beschikbaar, dus meld je snel aan via deze link:

www.eventbrite.nl/e/tickets-kiss-the-ground-door-je-mond

TALKING HEADS

13.00  |  Prof. Dr. Michiel Korthals

Over de waarde van de bodem en de betekenis van smaak. Michiel Korthals was tot zijn pensioen hoogleraar filosofie aan Wageningen Universiteit en tegenwoordig hoogleraar aan de Slow Food University in Italië. Onlangs verschenen zijn boeken; Goed eten en Eetbare natuur.

14.00Prof. Dr. Ir. Gerlinde de Deyn

Over het fundamentele verband tussen ondergronds en bovengronds leven. Mijn uiteindelijke doel is om op basis van (op afstand waargenomen) plant-eigenschappen te kunnen voorspellen hoe de nutriëntenkringloop kan worden gestuurd om een hoger nutriënten gebruiksrendement te bereiken en meer voedzame gewassen te produceren, de uitstoot van broeikasgassen uit de bodem te verminderen en de opbouw van plagen en ziekten te onderdrukken.

We hebben veel aandacht voor voedsel en voor de producenten van ons voedsel, maar we realiseren ons eigenlijk nu pas dat ons voedselsysteem begint bij de bodem. Zonder een gezonde bodem is een gezond voedselsysteem, en daarmee een volhoudbare toekomst niet mogelijk.

70% van alle bodems worden al intensief gebruikt. Meer dan de helft daarvan is gedegenereerd door bodemuitputting, kunstmest, pesticiden, klimaatverandering, verzilting, woestijnvorming en vooral: onwetendheid.

Zelfs boeren zijn vaak niet (goed) op de hoogte van de werking van de bodem, die ze gebruiken. Dat geldt helemaal voor de andere gebruikers van de bodem. Onze kennis van de bodem is, gek genoeg, ook erg beperkt. We weten inmiddels meer over de bodem van Mars dan onze eigen bodem.

Schatting is dat we pas 1% van al het bodemleven in kaart hebben gebracht. De bodem herbergt nog veel geheimen, die we hard nodig zullen hebben om onze toekomst veilig te stellen.

 

Slow Food bouwt, i.s.m. andere organisaties in de regio, aan een regionaal programma Kiss the Ground; door je mond. Doel is met name de relatie grond, smaak, beleving en gezondheid beter onder de aandacht te brengen.

Gegevens

Datum:
07, 18
Tijd:
13:00 - 18:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kiss-the-ground-door-je-mond-149905843413

Organisator

Jeffrey Spangenberg
Telefoon
0650278920
E-mail
jeffrey@slowfoodamsterdam.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Groene Afslag
AMERSFOORTSESTRAATWEG 117
LAREN, 1251 AV Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
035 888 88 77
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!