Terugblik 2020

9 MAART , ALGEMENE LEDENVERGADERING

Verkiezing nieuw bestuur. Notulen

25 APRIL , WORLD DISCO SOEP DAG

In samenwerking met cateraar Berdien Siere via de Kweker en René en Caroline van Saved Soup / Cannibale Royale, aardappelhandel John van der Kroon, en Ekoplaza Marathonweg maakten we soep van left-over paddenstoelen voor Puur Zuid & Buurzaam, maaltijden voor daklozen/uit-huis-geplaatste gezinnen, eten voor de Buurtbuik en Eigen Krachtvoer; initiatieven waar vrijwilligers eten bezorgen bij mensen die het hard nodig hebben. Anne Luz van SFYN Amsterdam heeft ons die dag bijgestaan op social media gebied & in de keuken.

 

 

14 JUNI , TRUFFEL EXCURSIE TRUFFELGAARD

Door Judith Evenaar in de Truffelgaard, Renkum met ± 10 deelnemers. Zie: slowfood.nl/nieuws/truffeloord

26 JUNI , VRIJDAGMIDDAGBORREL

met kookboekenruil in Co-creatie Zuid

17 AUGUSTUS , ACTIE BEHOUD LUTKERMEERPOLDER

Slow Food Amsterdam is in actie gekomen voor het behoud van de Lutkemeer. Verslagbehoudlutkemeer.nl

4 SEPTEMBER , VRIJDAGMIDDAGBORREL IN DE COUSCOUS CLUB
17 SEPTEMBER , WORKSHOP ORANJE POMPOENEN IN DE GROENE AFSLAG

 

 

4 OKTOBER , ORGAANVLEESDINER + JEAN BEDDINGTON & FLAVIO CARESTIA

van restaurant Domenica met ruim zestig deelnemers in twee shifts

12 OKTOBER , PARTICIPATIE SLOW FOOD AMS TERRA MADRE FORUM DISCUSSIE

CITIES – Gardens, markets, connection to rural areas: edible cities, cities of the future

30 OKTOBER , VRIJDAGMIDDAGBORREL ONLINE + PROEVERIJ BORRELTAS

met lokale en Ark van de Smaakproducten. Verslag

 

Bijdrage: Dorothea Sinnema

Reactie: Dorothea@slowfoodamsterdam.nl

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!