Onze Jean Thoma heeft een Groene Ster!

Voor het eerst werden ze dit voorjaar uitgereikt: groene Michelinsterren voor duurzame gastronomie. Twee Limburgse restaurants krijgen ze: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en ONE in Roermond.

De groene sterren zijn geen reguliere sterren zoals we ze allemaal kennen, maar vormen een eerbetuiging voor de duurzame aanpak van een restaurant. Dus een erkenning, dat je echt lekker, puur en eerlijk werkt, kookt! Voor ons als Slow Food eigenlijk meer van een ’gewone’ ster. Trouwens de GaultMillau verkoos het restaurant van Jean al twee keer tot het meest duurzame van Nederland.

Jean Thoma_maart 2020_Bibi Veth

Chef Jean Thoma van Aan Sjuuteeänjd is al 10 jaar gecertificeerd als biologisch restaurant. Hij heeft ruim 100 vierkante meter aan eigen moestuin en is al jarenlang een promoter van Limburgse streekproducten. Praktisch, onderzoekend, proberend, proevend! Echt doen!

Hij is uiteraard bij de Slow Food Koks Alliantie én ambassadeur van de Limburgse Stroop en dus van het Slow Food Presidium Limburgse Stroop. Verder zit Jean met Sergio Toma en Henk Hoogakker in de stuurgroep van Slow Food Limburg.

“Mooi om dit mee te maken, vooral omdat het de eerste keer is dat de groene Michelinsterren worden uitgereikt. We zijn een beetje de vreemde eend in de bijt tussen al die sterrenzaken, maar dat voelt prima,” zegt Jean. Eerlijkheidshalve snappen wij niet, waarom Jean en Sonja al niet allang ook zo’n andere ster hebben. Voor ons is hun restaurant ‘een hele grote omweg waard’!

Willen jullie meer weten over Jean en zijn bevlogenheid voor streekgastronomie en dan echt lekker, puur en (h)eerlijk! Slow Food in hart en nieren. Lees dan het interview van vorig jaar over hem.

https://slowfood.nl/chefs_alliantie/interview-jean-thoma/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=Email&utm_campaign=interview_jeanthoma

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!