BRABANT
Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die niet bij een community zijn aangesloten, zijn uiteraard van harte welkom! Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.
GEBIED
De community van Slow Brabant bestrijkt een groot gebied van Provincie Brabant
CONTACT

TERUGBLIK: SLAKKENTOUR SLOW ESCARGOTS
Na een slingerende tocht over dijken en langs landerijen belanden we bij de nostalgische kas van Slow Escargots. Een waar paradijs voor slakken waarbij het natuurlijke ritme van de slakken het uitgangspunt is, zodat ze kunnen leven zoals ze dat in de vrije natuur ook...
Kookboek ‘Van Brabantse Grond’ – Bezoek Voedselbos Chaam
Maandag 8 Oktober 2018 waren de studenten van ROC West-Brabant op bezoek bij het Voedselbos Chaam. Bij dit bezoek draaide het om lokale Brabantse paddenstoelen. En ondanks de droge zomer hebben we toch veel gevonden, geproefd en vooral veel interessante verhalen en...
TERUGBLIK: WORTELS IN BREDA & DAKLUNCH
Zonovergoten en op een van de mooiste landelijke plekjes van Breda bezochten we afgelopen zondag de zelfoogsttuinderij van Wortels in Breda. Tuinder Veerle vertelde op de akker hoe zij tot dit bijzondere initiatief is gekomen, wat er allemaal bij komt kijken en...
SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 oktober Slow Escargots!
SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 OKTOBER: Rondleiding en proeverij bij Slakkenkwekerij Slow Escargots. Op de grens van Brabant en Gelderland. Voor alle liefhebbers van puur, lekker en bijzonder eten uit je eigen streek: Ga mee naar Nieuwaal en maak kennis met kweker...
SAVE THE DATE Zaterdagmiddag 6 Oktober: SLOW ESCARGOTS!
SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 OKTOBER: Rondleiding en proeverij bij Slakkenkwekerij Slow Escargots. Op de grens van Brabant en Gelderland. Voor alle liefhebbers van puur, lekker en bijzonder eten uit je eigen streek: Ga mee naar Nieuwaal en maak kennis met kweker...
Terugblik: ansjovis vrijmibo op de Schelde
Wat een belevenis, de ansjovisvaart op de Binnenschelde! Ten eerste: Wie verwacht er nou dat er ansjovis in de Schelde zwemt?!? En ten tweede wat een bijzondere manier van vissen! Vooraf kregen we een uitgebreide uitleg over hoe het weervissen in zijn werk gaat maar...
It giet aon! Het gaat door! Ansjovis VRIJMIBO op het water!
Beste Deelnemers! Goed nieuws! Zoals de Friezen zeggen: ''It giet aon''! Zo zeggen wij: De ansjovisvaartocht van a.s. vrijdag gaat door! De weersvooruitzichten zijn goed. Al kan het wat nat of winderig zijn. Programma vrijdag 8 juni: 14.45/15:00 uur Ontvangst...
Terugblik! Aspergediner op domein De Santspuy!
Beste Slow Foodies en Genieters van puur en lekker eten! Even terugblikken en nagenieten…Tussen de wijn- en aspergevelden beleefden we afgelopen zondag een lekkere maar ook interessante middag op het domein van De Santspuy in Etten-Leur. Wat...
Van Brabantse Grond
Op 16 maart was de aftrap van het Europese Jaar van de Gastronomie. Als onderdeel van We Are Food wordt tien maanden één actueel thema in de schijnwerpers gezet. Zo stond maart in het teken van ''Samen tegen voedselverspilling''. In April 2018 staan de...
Nieuw bestuur Slow Food Brabant stelt zich voor
Sinds januari 2018 heeft Slow Food Brabant een nieuw bestuur. Hieronder stellen we ons voor. En, we hebben al mooie activiteiten en lekkere uitjes op de planning staan waar we jullie hopen te ontmoeten. Daarnaast is Brabant in 2018 uitgeroepen tot culinaire regio en...
INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017
Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...
Terugblik Aspergediner en
Even terugblikken en nagenieten…Tussen de wijn- en aspergevelden beleefden we afgelopen zondag een lekkere maar ook interessante middag op het domein van De Santspuy in Etten-Leur. Wat een inspirerend verhaal van boer Gilbert Sweep. Onder andere over wat het vandaag...
AGENDA
There are no upcoming evenementen at this time.

BESTUUR
SLOW FOOD

Arie de Haan
Voorzitter