Actie behoud Lutkemeerpolder op 8 mei

In september werd al actie gevoerd voor behoud van bioboerderij De Boterbloem i/d Lutkemeerpolder.        © Dingena Mol

 

Kom op zaterdag 8 mei 2021 naar de Lutkemeerpolder en laat zien dat van uitstel, afstel moet komen. Geen distributiecentra op vruchtbare landbouwgrond!
De Lutkemeerpolder is een eeuwenoud stuk landbouwgrond van 42 hectare bij Osdorp aan de rand van Amsterdam. Het stadsbestuur wil op deze plek een distributiecentrum bouwen, terwijl de infrastructuur ongeschikt is en er lege distributiecentra om de hoek liggen. Met het oog op klimaatverandering is het bouwen van bedrijventerreinen in groengebieden sowieso waanzin. De tot nu toe geheime bouwer heeft uitstel gevraagd. Wat ons betreft is dit het moment voor het stadsbestuur om daar ook afstel van te maken. Kom ook om deze boodschap kracht bij te zetten!

———————————————————————————————————————————————————————————

Op zaterdag 8 mei van 13 tot 15 uur zullen we duidelijk maken dat er heel veel Amsterdammers zijn die deze plannen niet steunen.
We organiseren een verkennende wandeling in de polder, vertellen over de geschiedenis en de toekomstplannen en gaan tuinieren. Vanzelfsprekend corona-proof. Trek laarzen aan, neem een spade, bomen, zaad, plantjes en spandoeken mee. Samen gaan we de polder weer beplanten. Help mee met mobiliseren, vertel het door en neem je ouders, kinderen, buren of collega’s mee! En vergeet je mondmasker niet. Zie je in de polder!

———————————————————————————————————————————————————————————

Kijk voor meer informatie op:  www.facebook.com/behoudlutkemeer/
———————————————————————————————————————————————————————————
Een groepje volkstuinierders oogst groenten om soep en couscous te koken. © Dingena Mol

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!