- Dit evenement is voorbij.
Boer & Gezondheid
09, 14^09:45 - 17:00
€20Op zaterdag 14 september 2024 host Future Food Utrecht de publieksbijeenkomst ‘Boer en Gezondheid’, georganiseerd door een groep regionale boeren met een passie voor voeding en gezondheid. Het evenement is inspirerend voor een breed publiek (iedereen is welkom..!) met bijdragen van boeren, artsen en wetenschappers. Alle deelnemers krijgen een lekkere warme lunch, bereid met streekproducten, vers van het land. Na het evenement is iedereen uitgenodigd voor een informeel gesprek met sprekers en andere gasten, inclusief hapjes en drankjes. Tickets kosten 20 euro en kunnen worden gekocht door hieronder op het inschrijfformulier te klikken.
Programma
09:45-10:15 inloop
10:15-10:45 Anton Nigten – (Zelfstandig Onderzoeker- Het zout der aarde) Wat is de invloed van bemesting op de kwaliteit van ons voedsel?
10:50-11:20 Arnold van Woerkom (Bodemischfood) De bodem in zijn natuurlijke balans als de basis voor onze gezondheid
11:25-11:55 Anita Jongman – (Melkveehoudster) Het oermelkproject: waarom en hoe moet de kwaliteit van de melk verbeterd worden?
12:00-13:00 Warme lunch van verse streekproducten
13:00-13:30 Prescilla Jeurink (Ambassador Future Food) De kracht van trans-disciplinair onderzoek in het streven naar gezonde & duurzame voeding.
13:35-14:05 Saskia Braber (Onderzoeker) De Farmacologische Kracht van Voedingsstoffen: Suikers onder de loep.
14:10-14:40 Anton François (Adviseur eten en drinken Food Hospitality Service) Ervaringen vanuit de praktijk, implementeren producten uit regeneratieve keten
14:45-15:00 Koffie/thee pauze
15:00-16:00 Paneldiscussie met o.a Johan Garssen (Voorzitter Future Food)
16:00-17:00 Borrel met hapjes rechtstreeks van de boerderij.