Kies lokaal: 12 lokale voedselondernemers uitgelicht

Terwijl supermarkten topomzet draaien, hebben kleine lokale ondernemers het vaak lastig in deze tijd. Bestel daarom bij lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en horecegelegenheden, zodat zij – ook in deze tijd – een boterham blijven verdienen. Om je een handje op weg te helpen hebben wij hier 12 lokale producenten voor je uitgelicht.

 

Drenthe – Roderwolde
In het Drentse Roderwolde staat boerderij Eytemaheert van Maurits en Jessica Tepper. Sinds dit jaar melken zij hun Groninger Blaarkopkoeien die 100% grasgevoerd zijn. Kaasmakerij Kaaslust uit Veenhuizen maakt daar heerlijke kaas van. Bestel Groninger Blaarkopkaas via www.eytemaheert.nl.

 

Flevoland – Emmeloord
In Emmeloord verwelkomen Sanne en Mark van Niekerk je graag bij boerderij Groeizaam. In verband met het coronacirus is de zorgtak van de boerderij op dit moment helaas gesloten, maar de verkoop van biologische groente, fruit, vlees, zuivel en andere producten in de boerderijwinkel gaat gewoon door. Lees meer over boerderij Groeizaam via boerderijgroeizaam.nl.

 

Friesland – Witmarsum
Bij Mevrouw de Molenaar in Witmarsum is de koek nog lang niet op. Bestel bakproducten uit Friesland door te mailen naar info@mevrouwdemolenaar.nl. Bezoek voor meer informatie hun Facebook of Instagram.

 

Gelderland – Voorthuizen
De eieren van biologisch pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen zijn te koop bij diverse afhaalpunten in de regio. Heb je bovendien (tijdelijk) geen werk in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus? Op de Lankerenhof zijn een aantal meewerkdagen gepland. Kijk op www.lankerenhof.nl voor meer informatie.

 

Groniningen – Onstwedde
In het Groningse Onstwedde maakt Marijke biologische kaas: Westerwolds Goud wel te verstaan. Online te bestellen via www.westerwoldsgoud.nl of ga langs in haar winkel voor andere smakelijke streekproducten.

 

Limburg – Maastricht
Van het noorden naar het zuiden van Nederland… In Maastricht is Coöperatie Gedeelde Weelde open voor al je biologische levensmiddelen. 

 

Noord-Brabant – Eindhoven
In Eindhoven hebben kwekers en horeca hun krachten gebundeld door middel van de Phood Farm Box. Wanneer je deze voedselbox bestelt in tijden van corona ontvang je 15% korting op je voedselbox. Meer informatie via phoodkitchen.nl.

 


Phood Farm Box

Foto // Phood Farm Box – Eindhoven

 

Noord-Holland – Landsmeer
Leveranciers rond de Amstel – de Amstel Heroes – hebben de handen ineen geslagen en een doos samengesteld met lokale verse producten. Deze doos wordt veilig tot op je stoep bezorgd. Bestellen kan via www.amstelheroes.nl.

 

Overijssel – Deventer
Ook in Deventer zijn er legio adressen waar je lokale producten kan kopen. Rick en Arjuna Huis in ‘t Veld van de Melkbrouwerij verkopen biologische melk, yoghurt, boter of kefir. Kijk voor verkooppunten op www.melkbrouwerij.nl.

 

Utrecht – Utrecht
In Utrecht maken Erik, Edgar of Simone van Wilde Wortels je graag kennismaken met vegetarische bezorg maaltijden. Bestel je voor iemand anders? Dan kan je zelfs een persoonlijk bericht achterlaten die op een handgeschreven briefje aan de bestelling wordt toegevoegd. Da’s lief! Kijk voor meer informatie op www.wildewortels.eu.

 


Wilde Wortels Utrecht

Foto // Wilde Wortels – Utrecht


Zeeland – Yerseke
Heerlijk die lentezon op je balkon of in je tuin. De dag afsluiten met echte Zeeuwse oesters is al helemaal een traktatie. Bestel ze bij de Oesterij in Yerseke via www.oesterij.nl.

 

Zuid-Holland – Rotterdam
Ook in Rotterdam hebben een aantal ondernemers hun handen inéén geslagen. Bestel een voedselbox van Landzicht Farmhouse, Das Brot en Jack Bean via Local Goodness Box.

 

Dit zijn slechts 12 voorbeelden van lokale producenten en horecagelegenheden die hun producten (tijdelijk) bezorgen of als afhaalmaaltijd aanbieden. Zo zijn er tal van initiatieven. Ook in jouw omgeving zijn er legio producenten, chefs en horecagelegenheden die nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bekijk de lijst op slowfood.nl/kieslokaal voor adressen bij jou in de buurt of tip ons onderaan de pagina!

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!