Zalmproeverij & wijnen ism Frank’s Smoke House

Unieke borrel

Op vrijdag 1 september gaan we onze eerste-vrijdag-van-de-maand-proeverij slash borrel, de eerste na het zomerreces, op een wel zeer bijzondere locatie vieren. Het betreft het Gemeenlandshuis van de Vereniging Hendrick de Keyser aan de Diemerzeedijk,

waar we dankzij ons zeer gewaardeerd Slow Food-lid Theo Hooning een bijzonder exclusieve toegang tot pand en tuin verkrijgen. Op deze avond zullen we niet alleen gaan genieten van de prachtige entourage, maar ook van diverse verrukkelijke ‘rookwaren’ van Frank’s Smoke House uit Oostenburg, Amsterdam begeleid door bijpassende witte en rosé wijnen. Bij deze nodigen we jullie uit om een mooie start aan het tweede deel van het culinaire jaar 2023 te geven.

Je kunt je opgeven via DEZE LINK.

Tickets: € 22,50. Je reservering is geldig zodra je betaling binnen is.

Aanvang: 18.00 uur (tot circa 22.00 uur). Adres: Diemerzeedijk 27, 1095 KK Amsterdam.

 

– – –

In de winkel van Frank’s Smoke House vind je het grootste assortiment gerookte delicatessen van Nederland, rechtstreeks uit eigen ambachtelijke rokerij.

 

 

 

 

– – –

Historie Gemeenlandshuis

In 2008 werd het Gemeenlandshuis (Let wel: geen buitenplaats, hoewel het er wel een was) overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser, nadat het bijna 275 jaar het statige onderkomen was geweest van het ‘Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk’ en haar rechtsopvolgers. Dit waterschap beheerde de dijk van de Zuiderzee tussen Amsterdam en Muiden. In 1727 verrees het gebouw op de plaats van de oude herberg ‘daar de jager uithangt’, waar al sinds 1609 door het hoogheemraadschap werd vergaderd. Het Gemeenlandshuis, dat vrij uitzicht had op de Zuiderzee, werd door het bestuur van het waterschap gebruikt als vergaderruimte en uitvalsbasis bij dijkbewaking. De hoogheemraden konden er overnachten en de inwonende opzichter was ook kastelein voor de heren van het bestuurscollege. Naast het pand staat een oud bakhuisje. Kort na de oplevering van het hoofdgebouw verrezen een koetshuis en een stal achter het gebouw, waardoor een symmetrische tuinaanleg werd gerealiseerd alsof het een voorname buitenplaats betrof.

Voor meer info over dit pand zie:  www.hendrickdekeyser.nl/de-huizen/vml-gemeenlandshuis

 

 

Hartelijke groet namens, Slow Food Amsterdam

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!