door Simone Lips | jul 31, 2024
Welkom bij Bronckhorster Beef! Een heerlijk stukje vlees van de meest bijzondere vleesrassen ter wereld, opgegroeid op onze eigen rijke Hollandse bodem. Een mooi streekproduct, geleverd door vee dat het goed heeft gehad. En dat proef je!door Simone Lips | jul 31, 2024
In Het CiderAtelier creëeren we heerlijk sprankelende cider met fruit van onze eigen boomgaarden, alsmede van boomgaarden uit de directe omgeving.door Simone Lips | jul 31, 2024
In 2014 begon Christine Köning in een kleine ruimte met het maken van de eerste kaasjes. De Witte van Köning zag het licht; een zachte kaas met witflora van rauwe koemelk. Later volgden er meer kaasjes en breidde het assortiment uit. Alles met ambachtelijke technieken...door Simone Lips | jul 31, 2024
Sinds 2017 telen ze in Amsterdam-West een grote diversiteit aan salades, groenten, kruiden, eetbare bloemen en kleinfruit voor de Amsterdamse chef’s en foodies. Dit doen ze volgens ecologische principes door onder andere het bevorderen van bio-diversiteit in en om de...door Simone Lips | jul 31, 2024
Kaaskamer Hooi en Klomp is een kaaswinkel waar iedere kaas een verhaal heeft. Het zegt iets over de plek, het melkvee en de mensen die de kaas maken. Elke nieuwe kaas begint in de bodem van een weiland. Mede door de industrialisatie van ons voedselsysteem zijn er in...