Weet wat je eet, ook als je uit eten gaat! 

Treats zet gezonde en duurzame restaurants op de kaart en biedt de verantwoorde consument transparantie, onder meer over de herkomst van ingrediënten en de kwaliteit van het eten. De handige app toont dus waar het béter smaakt  😉

Thuis eten we al jaren gezond en kopen we vooral lokaal en duurzaam eten. Maar we raakten gefrustreerd door de ondoorzichtigheid van vele restaurants, en het gebrek aan informatie over de herkomst en bereiding van hun eten. Het werd ons ook duidelijk dat de restaurantindustrie, net als veel andere sectoren, wordt gedreven door massaconsumptie, waarbij winst vaak belangrijker lijkt dan kwaliteit en duurzaamheid. Maar gelukkig geldt dat niet voor alle restaurants…

 

EVEN VOORSTELLEN 

Amélie & Jonathan, oprichters van Treats

 

We gingen op onderzoek uit en bezochten restaurants in Amsterdam, die bekend stonden om hun gezond en duurzaam aanbod. We spraken ook met hun leveranciers en gasten, en ontdekten zo dat steeds meer mensen behoefte hebben aan gezonde en duurzame restaurants.

Met deze gedachte begonnen we Treats te bouwen, het eerste platform dat zich richt op het samenbrengen van gezonde en duurzame restaurants met gelijkgestemde gasten, via een gebruiksvriendelijke app.

 

 

Vandaag hebben we al meer dan 40 Amsterdamse restaurants die zich (gratis) hebben aangesloten bij Treats en hun “keukengeheimen” hebben gedeeld in de app. 

Door nauw samen te werken met restaurants en leveranciers kunnen we onze gebruikers gedetailleerde informatie bieden over de herkomst van ingrediënten en de kwaliteit van het eten. 

Deze informatie wordt vervolgens gedeeld in de app zodat gebruikers op een eenvoudige manier weloverwogen keuzes kunnen maken over waar ze willen eten. 

Ze kunnen ook filteren op basis van specifieke criteria, zoals biologische producten, seizoensgebonden ingrediënten en dieetopties (plantaardig, flexitarisch, pescetarisch, en vegetarisch). Door middel van handige features zoals de mogelijkheid om persoonlijke restaurantlijstjes met vrienden te delen, hopen we met Treats mensen te motiveren om gezond en duurzaam te eten en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

What’s next?

Zodra Amsterdam goed in kaart is gebracht, breiden we uit naar andere Nederlandse, en later Europese steden. Om het platform sneller te laten groeien kunnen gebruikers zelf Treats kandidaat-restaurants toevoegen aan het platform.

Met Treats is er geen excuus meer om niet op een verantwoorde manier te genieten van lekker eten. Sterker nog, het eten bij Treats restaurants smaakt nóg lekkerder, omdat je weet dat je beter hebt gekozen.

We nodigen de Slow Food community dus uit om Treats te steunen in hun missie om verantwoord restauranteten te stimuleren. Want hoe succesvoller de app wordt, hoe groter de kans dat meer restaurants hun aanbod verantwoorder maken. En dit is een mooie win-win-win, voor de gast, de consument en het milieu.

 

Dus, download de app, en vertel het door!

www.my-treats.com

 

Laat ons weten wat je ervan vindt:  jonathan@my-treats.com

 

Hopelijk tot snel op Treats,

Amélie en Jonathan.                                                                                                         

     

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!