Slow Food regelt contributie-inning middels ClubCollect

De afgelopen tijd zijn wij als bestuur bezig geweest met het stroomlijnen van een belangrijk aspect binnen onze beweging, de ledenadministratie en voornamelijk het innen van lidmaatschapsgelden. Doorgaans is het innen van lidmaatschapsgeld een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf eind maart 2020 zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Tekst // Bestuur Slow Food Nederland
Beeld // Stellrweb via Unsplash

Wat is het voordeel voor leden?
ClubCollect biedt ook voordelen voor jou als lid. Je ontvangt een betaalverzoek zonder bijlagen, waardoor de kans kleiner is dat de mail in de spam verdwijnt. Betaal je dmv van een overschrijving, dan bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven, of kies je voor een andere betaalmethode. . Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester. Op termijn gaan we ook betaling in termijnen mogelijk maken.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die Slow Food Nederland ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf eind maart 2020 ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je welke betaalmethoden je gebruikt:

  • Wanneer je al met automatische incasso betaalt, hoef je niets te doen. Wel kan je je factuur bekijken en downloaden op je persoonlijke pagina.
  • Wanneer je ,dmv een overschrijving betaalt, kan je kiezen op welke termijn de afschrijving doorgevoerd moet worden. Ook kan je kiezen voor (eenmalige) automatische incasso of betaling met iDeal. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging, zo ben je altijd op de hoogte.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14). Hiervoor heeft Slow Food Nederland een verwerkers-overeenkomst afgesloten met ClubCollect.

Wij kijken uit naar de samenwerking met ClubCollect om betalingen van contributies zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem contact op met Geert Veenendaal via penningmeester@slowfood.nl.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!