Slow Food Professionals naar Telers van de Put

Professionals opgelet, dit wordt leuk! Op 22 mei verwelkomen Felix en Maud de Slow Food Professionals op hun regeneratieve boerderij in Wijk bij Duurstede. Maak je op voor een deep dive in regeneratieve landbouw. En dat is nog niet alles. Speciale gast op deze dag is fermentatiespecialist Peter van Berckel!

Dit evenement is gratis voor Slow Food Professionals. Dus sluit vandaag nog aan bij de community en we zien je de 22e mei in de moestuin. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan hier.

 

Over Telers van de Put: 
@TelersvandePut is een gemengde regeneratieve boerderij met een moestuin, fruitbomen, kippen, koeien en varkens. Op de vijf hectare willen Maud Kosterman en Felix Hees laten zien dat landbouw anders kan.
De boerderij met een moestuin van ruim 1.500 vierkante meter, voedt wekelijks zo’n 80 lokale bewoners en zij leveren ook groente aan een lokaal restaurant. Daarnaast grazen er op het kruidenrijke grasland een aantal Brandrode runderen, scharrelen er kippen rond en is er een mini-voedselbos. Het bruist van het leven: wilde bijen, vele kruiden, vlinders, kikkers en zelfs steenuilen: deze plek is een paradijs!
Over Peter van Berckel:
Fermenteren is zo oud als de weg naar Tokio en iedere cultuur ter wereld kent een fermentatietraditie. Van cassave bij de Papoea-bevolking op de evenaar tot een hapje kiviaq bij de Inuit in Groenland. En @PetervanBerckel weet er alles van. Als consument en food-professional is hij al bijna dertig jaar verbonden met natuurvoeding. Deze kennis deelt hij in workshops en tijdens ons Slow Food Professional event zal hij een demo verzorgen over fermentatie!

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!