Slow Food proeverij: volg de livestream hier

Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere Ark van de Smaak producten. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten!

 

LIVESTREAM

Schuif je digitaal bij ons aan? Volg de livestream op donderdag 10 december van 20:00 tot 21:15 via deze link. Heb je een brandende vraag voor een gast in de studio? Stel je vraag in de chat via deze Zoom meeting.

 

OVER HET PROGRAMMA

Wanneer mag een product ‘boerenkaas’ heten? Wat is het verschil tussen jonge en oude Friese turfgerookte droge worst? Hoe draagt ambachtelijk gestookte Limburgse perenappelstroop bij aan biodiversiteit en behoud van authentiek landschap? Deze en andere prangende vragen leggen hosts Maarten Kuiper en Eva Flantua op donderdag 10 december 2020 voor aan een vijftal Slow Food producenten. Ook gaan ze in gesprek met niemand minder dan culinair auteur, Nadia Zerouali, die als tafeldame haar visie zal geven op het gebruik van ambachtelijke streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken.

Een proeverij is geen proeverij als we onze smaakpupillen niet aan het werk zetten. Daarom proeven we gedurende het webinar maar liefst vijf verschillende producten uit de Ark van de Smaak, waaronder Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst, Limburgse perenappelstroop én Eau de Vie Betuwer Pruim.

 

OVER TERRA MADRE DAG

Ieder jaar op 10 december is het Terra Madre Dag; de verjaardag van Slow Food. Op deze dag viert Slow Food de diversiteit van haar wereldwijde netwerk. Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Tijdens Terra Madre Dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan kleinschalige producenten, unieke ambachten, diverse culturen, behoud van unieke dierenrassen, gewassen en producten. Slow Food’s filosofie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ ligt in het hart van de beweging en loopt als rode draad door alle activiteiten die op Terra Madre Dag georganiseerd worden. Terra Madre Dag is daarmee dé dag voor het hele Slow Food netwerk om duurzaam en eerlijke geproduceerde streekproducten in de schijnwerpers te zetten.

 

 

OVER TERRA MADRE – SALONE DEL GUSTO

De Slow Food proeverij is onderdeel van de festiviteiten rondom Terra Madre – Salone del Gusto. Terra Madre is het grootste internationale Slow Food evenement ter wereld. Het vindt elke twee jaar in Turijn (Italië) plaats en verbindt duizenden Slow Food chefs, producenten, studenten, activisten en andere geïnteresseerden met elkaar door middel van workshops, proeverijen, seminars en colleges. Samen zetten zij zich in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dit jaar vind Terra Madre grotendeels online plaats en zijn de activiteiten verspreid over zes maanden, van oktober 2020 tot en met april 2021. Kijk voor meer informatie over Terra Madre – Salone del Gusto 2020/2021 op www.terramadresalonedelgusto.com.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!