Slow Food Nederland zoekt bestuursleden

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Slow Food gelooft dat voedsel verbonden is met vele andere aspecten van het leven. Door onze voedselkeuzes kunnen we gezamenlijk beïnvloeden hoe voedsel wordt geteeld, geproduceerd en gedistribueerd en de wereld als gevolg daarvan veranderen. Wij zien een wereld voor ons waarin alle mensen toegang hebben tot- en genieten van voedsel dat goed voor hen is, goed voor degenen die het maken en goed is voor de planeet. Onze aanpak is gebaseerd op een concept van voedsel dat wordt gedefinieerd door drie onderling verbonden principes: good, clean & fair.

 

Inmiddels zijn wij in 160 landen actief, waaronder Nederland. Slow Food Nederland is de overkoepelende organisatie en de vertegenwoordiger van de internationale organisatie in ons land. In Nederland zijn diverse regionale communities actief, en er is een zeer actieve jeugdbeweging, Slow Food Youth Network.

 

Slow Food Nederland is een vereniging, geleid door een bestuur met een collectieve verantwoordelijkheid. De bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan. Naast de gebruikelijke bestuursfuncties voorzitter, secretaris en penningmeester vervult het bestuur ook taken en toezicht op het gebied van communicatie, aangesloten foodprofessionals, (leden)werving. marketing en fundraising.

 

Wij zoeken versterking van ons bestuur. Mensen die bereid zijn bepaalde functies te vervullen, dan wel aandachtsgebieden voor hun rekening te nemen. Bij voorkeur zijn zij afkomstig uit verschillende delen van het land. Leden van het bestuur zijn lid van de vereniging of worden uitgenodigd dit te worden bij hun aantreden.

 

Wat verwachten wij van leden van het bestuur?
  • affiniteit met de doelstellingen en activiteiten van Slow Food;
  • affiniteit met vrijwilligersorganisaties en/of fondswervende instellingen;
  • inzet van hun relevante netwerken en relaties;
  • vaardigheden, nodig voor het werken in collectief verband;
  • creatief denkvermogen én realiteitszin;
  • een open oog en oor;
  • tijd van circa 1 dagdeel per week.

 

Wat levert je het bestuurslidmaatschap op?
  • Verdieping van je netwerk en nieuw contacten;
  • Verbreding van je horizon;
  • Ervaring in het aansturen van een vrijwilligersorganisatie.

 

Wij vragen bovenal enthousiasme om zich in te zetten voor onze beweging. Het is echter een pre als de nieuwe bestuursleden ervaring hebben op één of meerdere onderstaande terreinen:

  • juridische zaken;
  • accountancy;
  • politiek;
  • lobby & public affairs;
  • fundraising;
  • relatiemanagement.

 

Word je hierdoor aangesproken? Maak dan met ons een afspraak voor een (digitaal) kennismakingsgesprek. Je kunt daarvoor een mail sturen naar secretaris@slowfood.nl, met een korte omschrijving wie je bent, wat je doet, wat je interesses zijn, en je contactgegevens. Een CV en motivatiebrief komen pas in een later stadium aan de orde.

Foto: Unsplash

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!