SLOW FISH: DIT JAAR ONLINE ÉN OP LOCATIE

Ook Slow Fish is dit jaar natuurlijk anders dan anders. Het enorm succesvolle vierdaagse evenement vindt normaal gezien uitsluitend in Genua plaats. De kades van de Italiaanse havenstad staan dan vol met tentjes en podia, waarbij de meest enthousiaste vissers, biologen, chefs en andere kennishouders op gepassioneerde wijze de mooiste verhalen over onze zeeën en oceanen delen. De geur van de heerlijkste fritto misto omringt je, en voor je het weet ben je met een grote groep Zuid-Italianen de meest intense en complexe colatura di alici aan het proeven. Het vele proeven gaat gepaard met interessante lezingen en uitwisselingen over de toekomst van onze wateren. Het blijft natuurlijk niet enkel bij Italië: op Slow Fish zijn afgevaardigden te vinden uit alle windstreken, van Europa, tot Zuid-Amerika, tot Zuidoost-Azië en alles daartussenin. Dit jaar heeft het evenement een extra dimensie:

Foto // Alessandro Vargiu

Afgelopen donderdag 3 juni is Slow Fish online begonnen. Gedurende de hele maand juni zullen gratis bij te wonen online evenementen plaatsvinden. Wat te verwachten? De interessantste lezingen over biodiversiteit, tips voor de lekkerste eet-en-drink combinaties, en de meest gepassioneerde vissers en anderen vanuit Myanmar tot de Caraïben. Dit jaar is het thema ‘The Water Cycles’. De ‘water cycle’, of watercyclus omschrijft de constante bewegingen van water tussen zeeën, oceanen, wolken, bergen, rivieren en de grond. De focus ligt op de onderlinge verbondenheid tussen alle elementen en organismen die zich in het water bevinden, en hoe dit door ons wordt beïnvloed, en andersom ook op ons invloed uitoefent.

Nou is het online misschien wat lastig om die prachtige geuren en smaken volledig over te brengen. Niet getreurd! Italië heeft de uitbraak van het COVID-19 virus behoorlijk onder controle, en met de huidige versoepelingen zal het evenement op locatie daadwerkelijk plaatsvinden. Van 1 tot en met 4 juli zullen al die afgevaardigden weer samenkomen in Genua. Dat betekent dat er eindelijk weer geuren, smaken, kennis en passies kunnen worden gedeeld!

Bekijk voor meer informatie over zowel de online lezingen, als het fysieke evenement in Genua de website: Slowfish

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!