Geweldige nieuwjaars bijeenkomst bij Amsterdam Flavours

Wij, Heike en Sepp, zijn al jaren lid van Slow Food.

We hadden kaartjes voor een concert in Amsterdam en ik zat te denken over lekker eten in een grote stad, waar ik daar niets vanaf wist. Ik bedacht dat het misschien een optie zou zijn om contact op te nemen met Slow Food Amsterdam. En inderdaad, al snel kreeg ik veel informatie van Dorothea. Hoe geweldig is dat!! Eén mailtje naar een persoon van een andere Slow Food Community, en je voelt je welkom.

Enkele dagen later werden we uitgenodigd voor de nieuwjaarsbijeenkomst van Slow Food Amsterdam.    Wat een geweldige avond! We arriveerden op de prachtige locatie: Flavours of Amsterdam, en een zachtie, warme kaasgeur kwam onze neus binnen. Kleine deegballetjes met kaas (officieel: kaassoesjes oftewel: gougères, red.) waren het voorgerecht van heel veel lekkers dat ‘s avonds voorbij kwam. Lekkere salami’s, erwtendip op brood, oesterzwammen gebakken in bloemdeeg, erwtensoep met groenten en worst, hummus met groentesticks… Hmmm!

 

 

Goede wijn, goede mensen, goed eten, goed leven!

 

Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring.

Heike en Sepp uit Beieren, Duitsland

 

Bijdrage: Heike Bergbauer-Bösl

                      

 

 

 

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!