Impressie Jaarmarkt Groene Afslag 4 juli

De Groene Afslag ligt weliswaar dicht bij de snelweg, maar daar zie of hoor je niets van als je op het marktterrein bent. Het ligt prachtig tussen de bomen met veel wandelruimte tussen de kramen.

 

Hierdoor lijkt het niet druk, maar ondertussen is het de hele dag een komen en gaan van mensen: gezinnen met kinderen, mensen die bewust met voedsel bezig zijn, of die iets lekkers of bijzonders zoeken met een verhaal. Geïnteresseerde mensen, die ook graag het verhaal van Slow Food wilden horen!

 

 

Terwijl er in de binnenlocatie een boekpresentatie was van het net uitgekomen boek “De Ark van de Smaak in Nederland” en een proeverij van kaas en eau de vie, stonden wij met een aantal vrijwilligers van Slow Food Amsterdam en Haarlem in een kraam met informatie over Slow Food en met enkele typisch Amsterdamse producten om te laten proeven, zodat we dat verhaal kracht bij konden zetten.

 

.   

 

De joodse gemberbolus werd licht verwarmd geserveerd en we konden de mensen die deze lekkernij waardeerden meteen doorverwijzen naar de kraam van Vos Kosher catering, waar ze konden inslaan en nog meer konden horen over deze traditionele Amsterdamse lekkernij. Ook de opnieuw tot leven gewekte traditionele “Amsterdamse ossenworst 1746”  (gemaakt volgens het oudste recept wat van deze worst in een kookboek is gevonden) konden we laten proeven en het verhaal erbij vertellen van de traditie erachter en hoe die weer nieuw leven was ingeblazen. Leuk om te zien hoe mensen echte smaak weten te waarderen! En de ingelegde gele komkommer van firma de Leeuw smaakte daar ook heerlijk bij.

 

.    

 

Het Slow Food lid uit Limburg, Henk Hoogakker, was er ook met het Ark van de Smaak product Limburgse stroop. Deze heerlijke stroop konden we weer laten proeven in combinatie met Boeren Goudse Oplegkaas, die weer werd verkocht in de kraam ernaast.

 

Zo hebben we weer heel wat mensen kennis kunnen laten maken met waar Slow Food voor staat, en wat er in onze eigen regio en land allemaal is te krijgen op dit gebied. Een inspirerende en gezellige dag!

 

 

Bijdrage: Astrid Coppens

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!