Restaurant de Kleischuur
Marleen Swagemakers
Over de Kleischuur
Wij halen onze groenten, vlees, planten en bloemen direct uit onze omgeving en halen vis uit Nederlandse wateren.
Een ander gedeelte van de ingrediënten in ons menu plukken we zelf in en om Gouda. Op deze manier kan het zijn dat je kennis maakt met planten en groenten waar je nog niet eerder van hebt gehoord.
Door te werken met verschillende fermentatietechnieken kunnen wij producten langer bewaren & ontstaan er geheel nieuwe producten. Zo gaan we voedselverspilling tegen en kunnen wij de lokale producten het hele jaar door gebruiken.
Onze wijnen en ciders komen uit Europa. Onze bieren halen wij bij kleine brouwerijen. Wij zoeken de pareltjes erbij, zodat de gerechten en de dranken elkaar optimaal aanvullen.
Ook de non-alcoholische dranken zijn bij ons parels. Denk aan huisgemaakte kombucha’s, waterkefirs, cold pressed sappen en siropen, alles afgestemd op de gerechten
Website: dekleischuur.nl
E-mail: marleen@dekleischuur.nl
Good, Clean & Fair bij de Kleischuur
Wij kopen in bij kleine partijen die onze visie delen en gebruiken bij voorkeur inheemse groentes en planten
In de toekomst lijkt het mij heel fijn om eigen groeten te verbouwen!
Slow Food Professionals Community
Marleen Swagemakers draagt netwerk, kennis, en ervaring bij aan de Slow Food Professionals Community.
Meer food professionals leren kennen?
Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.