Ferm Fermentatie
Margot Zylicz
Over Ferm Fermentatie
Met Ferm wil ik mensen inspireren om met lokale gefermenteerde producten gezonder en (meer) plantaardig te eten zonder in te leveren op smaak. Dit doe ik door het delen van mijn fermentatiekennis via workshops en social media en door de productie en verkoop van Hollandse koji en miso.
Website: www.fermfermentatie.nl
E-mail: margot@fermfermentatie.nl
Good, Clean & Fair bij Ferm Fermentatie
Ferm werkt altijd 100% plantaardig, verantwoord, groen, klimaatbewust en no-waste. Zo maken ze voor de productie van Koji en Miso gebruik van Japanse fermentatietechnieken. Maar in plaats van geïmporteerde rijst en sojabonen uit Azië, gebruiken ze lokale, het liefst, regeneratieve, granen en peulvruchten die direct bij bij de boer worden ingekocht. Ferm miso heeft daardoor verrassende smaken. De miso is ongepasteuriseerd, en daardoor vol van smaak en umami.
Daarnaast zijn Magrot haar methodes geen geheim en deelt ze haar fermentatiekennis met veel plezier met zowel (food)professionals als particulieren in fermentatieworkshops door het hele land.
De productie van Ferm verbruikt veel energie, daarom wekt Ferm alle energie zelf op en produceert en vervoert op 100% groene energie.
Margot is altijd kritisch naar haar bedrijf en probeert continue verder te verduurzamen, door bijvoorbeeld aanpassingen in de fermentatieruimtes, of de verpakkingen.
Slow Food Professionals Community
Margot draagt met plezier bij aan inspiratie en samenwerkingen om samen te werken aan een groener en meer verantwoord voedselsysteem. Daarbij kan ze haar fermentatiekennis, van zuurkool tot Hollandse koji delen met de andere Slow food professionals.
Meer food professionals leren kennen?
Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.