Chocoladeverkopers

Paul van Dijk

Chocoladeverkopers

Paul van Dijk

Over Chocoladeverkopers

Hallo, ik ben Paul. Samen met Emma zijn wij: de Chocoladeverkopers. We verkopen bijzondere chocolade. Gemaakt door de beste kleinschalige bean to bar chocolademakers. Gemaakt van zorgvuldig verbouwde hoge kwaliteit cacao. Met een enorme diversiteit & complexiteit van smaak! Oh, en we fietsen ook graag!

Zoals een klant het recent verwoorde in een beoordeling: “Ik schrijf eigenlijk nooit reviews, maar voor Chocoladeverkopers maak ik graag een uitzondering. Sympathiek, lief bedrijf met simpelweg het beste aanbod van fenomenale en verantwoorde chocola. Vergeet Verkade, vergeet zelfs Tony’s Chocolonely… als je écht van chocola houdt, moet je hier zijn. Goede persoonlijke service, een enorm aanbod, en simpelweg fantastische chocola. Je hebt nog nooit zoveel verschillende smaken uit chocola gehaald…”

Website: chocoladeverkopers.nl

E-mail: info@chocoladeverkopers.nl

Good, Clean & Fair bij Chocoladeverkopers

Good: Craft chocolate is heel wat anders dan alles wat je in de supermarkt of lokale chocolatier kunt vinden. Chocolades van specifieke cacaosoorten die je overweldigen door hun smaakcomplexiteit. Je proeft het verschil, daar hoef je geen expert voor te zijn.

Clean: Goede kwaliteit cacao heeft al die extra toevoegingen niet nodig. Cacao, en suiker, en dan heb je al chocolade. En dan is de suiker zelfs optioneel, we hebben ook een ruim assortiment 100% cacao repen. We hebben veel biologisch gecertificeerde chocolades & een groot vegan aanbod.

Fair: Voor kwaliteitschocolade van kleinschalige makers betaal je meer dan in de supermarkt. De makers betalen de cacaoboeren op hun beurt meer voor kwaliteitscacao, in directe relatie of via transparant werkende bedrijven als Uncommon Cacao. Ook hebben we heel wat chocolades die in cacaolanden zijn gemaakt. Cacao groeit enkel in een gebied van ongeveer 20 graden rond de evenaar, het zal voor ons in Nederland dus nooit een lokaal product zijn. Dat is wat ons betreft des te meer reden om chocolade met respect te behandelen: geen hap-slik-weg-snoepgoed maar echt iets bijzonders om af en toe met alle zintuigen van te genieten.

Als webshop is vervoer natuurlijk belangrijk. Gelukkig gaat het meeste wat we versturen per brievenbuspakket, en uiteraard in een kartonnen verpakking met opvulmateriaal & tape gemaakt van papier. We zouden wel nog willen kijken of er betere/duurzamere opties voor adresstickers mogelijk zijn. Ons afval bestaat vooral uit karton, we zouden dat graag nog wat verminderen. Een optie zou zijn als enkele makers hun omverpakkingen kunnen hergebruiken. Of dat een optie is verkennen we deze zomer.

Verder vinden we het belangrijk dat soms iets NIET doen de duurzaamste weg is. Dat blijven we graag in het oog houden voor de toekomst, en dragen we ook graag uit. In de zomer kiezen we niet voor allerlei (meer of minder duurzame) koelverpakkingen maar verzenden we in warme periodes gewoon even niet.

Slow Food Professionals Community

Met ons bedrijfje maken we 2014 keuzes vanuit eigen overtuigingen, dat deel ik graag. Ook heb ik inmiddels best wat kennis over cacao en chocolade. Chocolade leent zich mooi voor proeverijen & combinaties, dus ook daarvoor is het leuk om met anderen voor samen te komen. Maar de interesse in Slow Food gaat verder dan enkel chocolade, en ik heb een brede interesse in (gezonde) voeding – met name alles wat op en in de aarde groeit & beweging en daar waar dit samenkomt

"Voedsel is zo essentieel voor ons menselijk bestaan. En daarmee ook: goed voedsel. In een wereld waar de natuur zo onder druk staat is het belangrijk een tegenbeweging te hebben. Voor het behoud van diversiteit, in de natuur en op ons bord. Als je goed eten ruikt en proeft ervaar je hoe mooi de wereld kan zijn, en ik geloof dat dit cruciaal is om te zorgen dat meer mensen meer bezig zullen zijn om die mooie wereld te beschermen."

Paul van Dijk

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!