Bakken in de leemoven
Eikensingel 30, 8433 JK Haulerwijk Eikensingel 30, Haulerwijk, NederlandSlow Food Noord-Nederland organiseert: bakken in de leemoven Het vorige evenement rondom bakken met oude granen en traditie in Wongema was een groot succes. Daarom organiseren we een tweede bakdag: mediterrane broden. Flatbrød, focaccia, stotties en Schotse havermoutkoekjes. De prijs van € 15,- is inclusief lunch, drinken en bakmaterialen. Neem wel zelf een schort mee! […]
GraanGeluk evenement 26 juni 2022
Café Rad van Wageningen 1e Kloostersteeg 5, WageningenSlow Food Nederland heeft het jaar 2022 uitgeroepen tot het jaar van het graan. Zondag 26 juni a.s. treedt Slow Food Rijnzoet op als gastheer voor een landelijk graanevenement in en rond Wageningen. Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van het programma van deze GraanGeluk-dag en jullie hiervoor uitnodigen. GraanGeluk Het programma is […]
HIGH TEA IN DE KERSENTUIN
Eethuis Ster in de Kersentuin Trip 2/0001, Schalkwijk, Utrecht, NederlandMet heerlijke kersen uit de Ark van de Smaak!!! We zijn van harte welkom in de Kersentuin van Hanke Schoor in Schalkwijk, een mooie plek om elkaar weer te ontmoeten! Hanke vertelt ons graag over haar kersengaard en de verschillende rassen met hun bijzonderheden, waarna we genieten van een heerlijke high tea met kersen. Alle […]
Slow Food A’dam borrel vrijdag 1 juli
Stadsgroenteboer Amsterdam Nico Broekhuysenweg 20, Amsterdam, NetherlandsBen je ook bij onze volgende maandelijkse borrel, op vrijdag 1 juli a.s.? Gezellig!! Van 18 - 20:30 zijn jullie van harte welkom bij de Stadsgroenteboer in Amsterdam. Om 19:00 uur zal er een korte rondleiding & verhaal over het prachtige 'Community supported agriculture'-werk van de Stadsgroenteboer gehouden worden, dus mis het niet! Locatie […]
Kookworkshop met de tuinders van de Es
zo-300x55-1Op zaterdag 16 juli a.s. organiseert Slow Food Brabant samen met Bart en Daniëlla (de Tuinders van de Es) de workshop: “Koken met de Tuinders van de Es”. Na een rondgang langs de mooie gewassen, oogst je zelf je groenten en gaan we samen aan de slag in de keuken. Lokaler, kraakverser en smakelijker kan […]
Slow Food A’dam borrel vrijdag 5 augustus
wisselende locatieBen je er ook bij op onze maandelijkse borrel, iedere 1e vrijdag van de maand? Dit keer is ‘ie op 5 augustus a.s. Vanaf 18:00 zijn jullie van harte welkom! We organiseren onze borrel steeds op een wisselende ‘inspirerende local food-plek’ in Amsterdam. Na aanmelding ontvangt je een bevestigingsmail met de locatie. Zie je dan! […]
Bierproeverij Landgoed Velhorst
Bierproeverij van (het laatste) lentebier en (het eerste) zomerbokbier, gebrouwen van de gerst van Landgoed Velhorst. Proef de verschillen! Het bier wordt nog lekkerder in combinatie met droge worst en kaas. Winny van Buuren geeft een toelichting en bij belangstelling een kleine rondleiding. Kosten zijn € 2,50 per persoon. Gratis voor Slow Food-leden en natuurlijk […]
SLOW FOOD UTRECHT AAN TAFEL: STADSJOCHIES
Deze zomer gaan we aan tafel in kasrestaurant Stadsjochies en dompelen we ons onder in hun credo ‘Wie met liefde zaait, zal smaak oogsten’. De verse ingrediënten komen rechtstreeks uit hun kassen, volle grond, verticale tuin, kruidentuin en theetuin. We starten met een excursie en aansluitend genieten we van een heerlijke 3-gangen vega-maaltijd. Gezellig als je […]
SAVE THE DATE: BORREL OP VRIJDAG 2 SEPTEMBER
Kom ook bijkletsen, proeven, en leer de verhalen kennen achter unieke, lokale Ark van de Smaak producten én hun makers. Datum tijd: Vrijdag 2 september van 18:00 – 20:30 uur Locatie: Terre Lente - Westerstraat 55H, 1015 LV Amsterdam. Aanmelden: Kan je via dit formulier Bij vragen: dorothea@slowfoodamsterdam.nl […]
Proef en beleef seizoensgroenten van dichtbij
RONDLEIDING EN DINER BIJ BIOLOGISCH KEMPENAAR OP 9 SEPTEMBER 2022 In de omgeving van Leimuiden vind je Biologisch akkerbouwbedrijf Kempenaar. Een bedrijf waar al meer dan 20 jaar biologische groenten in de volle grond geteeld worden. Verschillende groenten als bieten, pompoenen, sjalotten, knolselderij, pastinaak, aardappels etc, maar ook tarwe. Altijd wat het seizoen biedt en […]