De puntjes op de i , Duurzame drukkerij Tuijtel

De Ark van de Smaak in Nederland. Het zal je niet zijn ontgaan dat dit een boek is waar duurzaamheid centraal staat. Wij willen die duurzaamheid ook graag tot uiting brengen in het maken van het boek, van begin tot eind. Daarbij hoort ook het drukwerk. Dat zijn voor ons de puntjes op de i. Al snel vonden we drukkerij Tuijtel als de perfecte match. Alle Ark van de Smaak boeken worden op duurzame wijze gedrukt bij Tuijtel in Hardinxveld-Giessendam. Marco van Aggelen van Tuijtel: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden het van belang dat zowel de huidige al de toekomstige generatie op een gezonde en duurzame wijze kan samenleven.”

Foto // Marco van Aggelen , Toos Marie

 

Niet zomaar duurzaam

Drukkerij Tuijtel is de eerste gecertificeerde klimaat-neutrale drukkerij van Nederland. Ten eerste bezit Tuijtel over alle ISO-certificeringen, om aan de minima van milieuvriendelijk produceren te voldoen. Daarnaast biedt Tuijtel de optie om te drukken op PEFC of FSC gecertificeerd papier. Dit zijn twee verschillende systemen, waarbij het papier hoe dan ook afkomstig is van hout uit een duurzaam beheerd bos. Daar blijft het echter niet bij: om écht duurzaam te zijn, geeft Tuijtel ook nog de optie om alle onvermijdelijke CO2 uitstoot te compenseren. Dit wordt gedaan in samenwerking met NatureOffice, een bedrijf dat zich richt op het compenseren van CO2 uitstoot door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen of andere klimaatbeschermingsprojecten. In ons geval gebeurt dat in de Biesbosch! Als je onze unieke project-code (NL-001-KLLAT41) invult op de website van NatureOffice, kun je precies zien hoeveel CO2 er is gecompenseerd, en waar dat gebeurt.

Dankzij drukkerij Tuijtel hebben we ervoor kunnen zorgen dat het boek ‘de Ark van de Smaak in Nederland’ zo duurzaam mogelijk wordt gedrukt. En daar zijn we trots op!

Meer weten? Zie Drukkerij Tuijtel.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!