De 4de editie van ‘Koake in ein Loak’

Groene topkok Jean Thoma van De Sjuut gaat op 29 augustus weer in hun eigen tuin ‘Koake in ein loak’. Die unieke manier van koken kun je zelf meemaken en van genieten!

Topkok Jean Thoma, uiteraard ook lid van de Slow Food Koks Alliantie én ambassadeur van ons Slow Food Presidium Limburgse Stroop vertelt:

Op zondag 29 augustus gaan we weer op de oeroude manier van ‘Koake in ein loak’, dus met een kuiloven, aan de slag om een heerlijke maaltijd te bereiden. Lekker, puur en eerlijk!

We hebben voor jullie een interessant en smakelijk dagprogramma opgesteld:

11.00 uur: aankomst met koffie, thee met iets lekkers.

Trouwens: Echte vuurliefhebbers zijn al om 08.00 uur welkom om het aanmaken van het vuur mee te maken.

Na de koffie gaan we een Bokkenrijderswandeling maken o.l.v. de ervaren en deskundige gids Frits Schoonbrood. Hij wijst ons de weg door het bokkenrijdersland. Tijdens de wandeling is er een rustmoment. Op die stopplaats serveren we een hapje en een drankje.

Daarna lopen we terug naar de onze mooie tuin waar we het feestmaal uit graven. We eten dat daar lekker op. Uiteraard vergezelt van een goed glas! Heeft u belangstelling, laat ons dat weten! Reserveren via info@sjuut.nl. Daarna ontvangt u een bevestiging met verdere gegevens. U kunt kiezen voor een all in-dag-arrangement, dit kost € 67,50  Of u komt vanaf 17.00 uur en bent alleen de avond aanwezig. Dit kost € 55,-

In het ‘loak’ zit alleen vlees. Eventueel vis of vegetarisch is mogelijk, wel van te voren bij de reservering op geven.

We hopen u in onze groentetuin te ontmoeten om kennis te maken met deze unieke manier van koken.

 

Meer info over de Bokkenrijders op www.sjtigs.eu

Meer info over ons restaurant Aan Sjuuteänjd: www.sjuut.nl

 

Leden van Slow Food Limburg betalen voor een dag-arrangement  € 57,50 i.p.v. € 67,50! Wil jij erbij zijn? Meld je dan voor 21 augustus aan bij limburg@slowfood.nl

 

 

 

 

Jean en Sonja Thoma

Restaurant Aan Sjuuteeänjd

Dorpsstraat 74

6365 BH Schinnen

+31 (0)46-4431767

www.sjuut.nl

info@sjuut.nl

https://sjuut.nl/2020/08/22/koake-in-ein-loak/

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!