Even voorstellen: Lieke Boerema

Beste lezers, 
Mijn naam is Lieke, gepassioneerd over koken, cultuur & innovatie. Het mooiste vind ik als al die drie componenten samenkomen: een gerecht maken dat iets vertelt over de cultuur, en tegelijkertijd een eigentijdse twist heeft.

 

Om meer food-enthusiastics te ontmoeten en meer te leren over verschillende perspectieven op duurzaamheid en innovatie, heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor meerdere organisaties.          Zo heb ik een seizoen meegeschreven met het blad van de Biodynamische Vereniging, ben ik ambassadeur geweest voor FoodHack, heb ik een cursus afgerond in Orthomoleculaire Voedingsleer en volgde ik de Slow Beans workshops. Zelf heb ik een voorkeur opgebouwd voor zo lokaal, biodynamisch en divers mogelijk. Én nog een hele andere belangrijke: kwaliteit boven kwantiteit!

Om mijn creativiteit kwijt te kunnen, post ik recepten op mijn eigen website Dutch Food Heritage.

 

Zoete aardappel tulband cakejes   Peercake met haverkruimel             Vegetarische jachtschotel

 

Mijn missie is om meer bewustzijn te creëren rondom de Nederlandse eetcultuur.

Om mee te gaan met de tijd, zijn recepten getwist op een duurzamere manier. Ook al, moet ik toegeven, is de authentieke Nederlandse keuken al best zuunig! Zo vond ik laatst een recept voor postelein soep, gemaakt van enkel postelein en regenwater.

Mijn favoriete Nederlandse ingrediënten?

De Frieslander voor gnocchi, morellen voor een monchou-taart of Wieringerboontjes op toast.           Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar mocht je nog tips hebben, zijn die altijd van harte welkom!

Zelf zit ik op het puntje van mijn stoel om meer te leren over de Nederlandse eetcultuur, en ik blader het boek De Ark van de Smaak dan ook graag door. Ik hoop met Slow Food meer gave initiatieven te ontdekken, veel leuke mensen te ontmoeten en mijn perspectief te verbreden.

Mocht je een keer willen babbelen, of vind je het leuk om jouw product op mijn website te promoten, schroom dan niet om in contact te komen.

Liefs, Lieke Boerema

 

 

 

www.dutchfoodheritage.com

www.instagram.com/dutchfoodheritage

 

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!