VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
Professionals opgelet, dit wordt leuk! Op 22 mei verwelkomen Felix en Maud de Slow Food Professionals op hun regeneratieve boerderij in Wijk bij Duurstede. Maak je op voor een deep dive in regeneratieve landbouw. En dat is nog niet alles. Speciale gast op deze dag is...
Meet and Greet / Vandana Shiva
Als activist strijdt Vandana Shiva al sinds de jaren 70 voor het behoud van biodiversiteit in de landbouw en tegen kolonialisme en monopolisering. Ze geeft de natuur een stem en stelt gender-issues aan de kaak. Benieuwd naar haar visie op landbouw en voeding,...
Seed Matters / Vandana Shiva
De wereldberoemde activiste Vandana Shiva vertelt tijdens het congres Seed Matters, op 1 juni in Antropia in Driebergen, over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals. “We receive our seeds from nature and...
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino
Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie - rijst, tarwe en maïs - de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid...
De wereld van de (niet altijd) duurzame Kruiden & Specerijen
Door: Simone Lips Maandag, 26 februari kwamen 21 Food professionals samen bij het eerste Slow Food professionals event van 2024 over Kruiden & Specerijen. We ontdekten de fascinerende wereld achter het telen en verhandelen van kruiden en specerijen, met...
VACATURE | Communicatiekracht Slow Food Nederland
Wij zijn op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om je handen uit de...
Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak
De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse...
Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional
Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de...
Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!
We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het...
AGENDA 2023
- @ Kaasfort Amsterdam18:15 - 22:30MEER INFO>0705
- 2205
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
@ Telers van de Put15:45 - 19:00MEER INFO> - @ De Glind10:00 - 13:00MEER INFO>2505
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>2905
- 3105
Middagje zuur inleggen en veel humor
@ Kesbeke14:00 - 17:00MEER INFO> - @ Antropia09:30 - 15:45MEER INFO>0106
- 0206
Meet and Greet / Vandana Shiva
@ De Meerpaal, Dronten14:00 - 17:00MEER INFO>