ACTUEEL

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart zetten. Ondertussen startte op Odin boerderij de Beersche Hoeve in Oostelbeers een veredelingsproject om schoon zaad van...

read more
Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het Havenkwartier in Deventer bevrijden brood van alles wat er niet in hoort. Desembrood, benadrukken ze, behoeft slechts drie...

read more
Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de overvloed die sommigen kennen, is lang geen vanzelfsprekendheid. Daarom roept Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi vandaag op...

read more
Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze chefs én consumenten om duurzamer te koken. Als jurylid van de Food100 en de New Generation Chef verkiezing, als culinair redacteur bij Food Inspiration, als consultant, conceptontwikkelaar, schrijver én nu ook als kookboekauteur.

read more
Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er neerstrijkt met Terra Madre Salone del Gusto. Het park, waar stalen pijlers herinneren aan de voormalige autofabriek die hier...

read more

AGENDA 2024

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!