Rozenbotteltuin de Put

Eric Hees

Rozenbotteltuin de Put

Eric Hees

Over Rozenbotteltuin de Put

Wij telen – op behapbare schaal – rozenbottels, een ‘vergeten fruitsoort’. Het gaat om speciale, vitaminerijke bottels van Rosa pendulina en Rosa blanda. Na decennialang geproduceerd te hebben voor de Karvan Cevitam siroop, gaan de bottels – in de vorm van rozenbottelcoulis – de laatste jaren naar restaurants, meestal in het hogere segment. Daar worden ze door de chefs op vele wijzen toegepast in gerechten. Daarnaast zijn er toepassingen in bier, bonbons en confiture. Vanwege de toegenomen interesse gaan we komende tijd meer rozenbottelstruiken planten.

Website: rozenbotteltuindeput.nl

E-mail: deput@planet.nl

Good, Clean & Fair bij De Rozenbotteltuin

We telen de rozenbottels biologisch waarbij de lijnen tussen ons en de afnemers zo kort zijn dat kostbare certificering niet nodig is. De teelt is relatief arbeidsintensief; de handmatige oogst doen we al bijna 20 jaar met vrijwilligers, die ‘in natura’ worden betaald met oogstbuffetten. Sinds kort doen wij ook mee met het programma “Biodiversiteit op je Bord”.

We zijn van plan om de teelt nog meer in de directe omgeving te integreren door meer gevarieerde windhagen. Ook werken we met het oog op de verdere toekomst aan integratie van de rozenbottelteelt in de plannen van onze zoon en schoondochter met hun bedrijf Telers van de Put.

Slow Food Professionals Community

Wij kunnen, op basis van tientallen jaren ervaring met een slow food teelt, wellicht kennis en inspiratie inbrengen in de community.

"Feitelijk waren we al jarenlang aangesloten bij Slow Food Professionals Utrecht. In dat kader vond ook al jaren geleden een bezoek plaats aan onze tuin. Via de community leren we collega's met vergelijkbare ervaringen en plannen kennen."

Eric & Emmelie Hees

Eigenaren

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!