Rotterzwam

Mark Slegers

Rotterzwam

Mark Slegers

Over Feed the Nomads! Local Food Culture

Rotterzwam redt koffiedik van de vuilverbranding. Wij halen deze waardevolle grondstof regionaal (Rotterdam en Den Haag) op. Wij zorgen ervoor dat het koffiedik zo hoogwaardig mogelijk zal worden verwerkt. Natuurlijk streven wij ernaar om zoveel mogelijk te gebruiken voor de teelt van paddestoelen. Mocht dat niet gaan dan vergisten of composteren wij het koffiedik. Op deze manier zorgen wij voor een verlaging van de CO2 en Stikstof uitstoot. Wij verkopen verse oesterzwammen en bitterballen, kroketten en saucijzenbroodjes.
Na de teelt willen wij ons substraat direct terug de bodem in krijgen, helaas is de wetgeving nog niet gereed om dit te accepteren.

Website: rotterzwam.nl

E-mail: info@rotterzwam.nl

Good, Clean & Fair bij Rotterzwam

Good: wij gaan zo zorgvuldig mogelijk om met wat de planeet ons biedt en willen de planeet beter achterlaten dan wij haar aantreffen. Kiezen we voor maximale transparantie in wat wij doen en niet doen.

Clean: wij gebruiken gaan fossiele en chemische middelen in onze bedrijfsvoering.

Fair: samenwerking is het nieuwe concurreren. Daarbij is het belangrijk om ieders rol te benutten en dus ook te gunnen, zodat iedereen inclusief de planeet er beter van wordt.

Meer verschillende reststromen benutten en opschalen naar meerdere regio’s zodat we nog meer impact kunnen maken.

Slow Food Professionals Community

Mark brengt Slow Food Professional ruim 10 jaar kennis over korte ketens en de lokale circulaire economie. Een bredere diversiteit binnen de community, delen van ons netwerk met de Slow Food Community.

"Lokaal produceren en consumeren is een van de sleutels om tot eerlijk en gezonde voeding te komen. Samenwerken met gelijkgestemde is voor iedereen in deze community beter. Wellicht krijgen we zelf hierdoor ook een groter bereik."

Mark Slegers

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!