Copain brood I breken I verbinden
Bouke Hofma
Over Feed the Nomads! Local Food Culture
Ik ben parttime ondernemer en run elke vrijdag een kleine bakkerij in Utrecht.
Mijn bedrijf is gestart als Copain. Het woord is afgeleid van letterlijk ‘de persoon met wie je je brood deelt’, je companio.
Mijn bakkerij bevindt zich bij @Vogelfreiplayground, waar ik mijn vaardigheden en passie voor brood (maken) inzet om een platform te geven aan de sociale kant van eten, om maaltijden en kennis te delen en de voordelen en schoonheid van ambachtelijke producten te bepleiten.
Het startpunt is goed brood, de uitkomst is een verrassing.
Brood – Breken – Verbinden is de filosofie van waaruit ik Copain ben begonnen, je bent van harte welkom om mee te doen, schuif aan als vriend.
Website: boukedebakker.nl
E-mail: info@boukedebakker.nl
Good, Clean & Fair bij Bouke de bakker
Ik onderhoud direct contact met graantelers in Nederland, die regeneratieve landbouw bedrijven, biologisch of biodynamisch telen. Overige grondstoffen koop ik in bij duurzame winkels of handelaren. Ik verkoop mijn diensten en producten tegen een eerlijke prijs, die recht doen aan de kwaliteit van de grondstoffen en het werk dat er in zit. Ik werk enkel met natuurlijke ingrediënten en vanuit een integere visie op gezonde voeding, waarmee ik een bijdrage wil leveren aan voedseldiversiteit, zowel op het land als op ons bord.
Ik streef ernaar lokaler in te kopen en zoveel mogelijk direct van de producent.
Slow Food Professionals Community
Ik ben een bevlogen bakker met een grote liefde voor ambacht en lekker eten. Met mijn bakkerij hoop ik een bijdrage te kunnen leveren uit het uitdragen van de waarden van het platform. Door input te leveren vanuit mijn kennis van het bakkersvak en door kennis op te doen binnen het netwerk en dit via mijn bedrijf te kunnen delen.
Meer food professionals leren kennen?
Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.