Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek ‘Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen’!

Chef, kunstenaar, tuinder én Slow Food-lid Christine Roelofs bundelt haar foto’s, recepten en verhalen van de afgelopen vijftien jaar in een oogstrelend culinair fotoboek: Woeste Goesting. Al van kinds af aan was Christine graag buiten en werd haar aandacht getrokken door onbekende planten, groenten en fruit. Zowel de smaak als de schoonheid grepen haar aan en in 2007 startte ze met een project om de lokale culinaire biodiversiteit inzichtelijk te maken. Vanuit die filosofie zette ze vanaf 2009 maandelijks het eten op tafel tijdens gastronomische diners in de tuin (of kas): alleen met producten en gewassen die daar groeiden, in de tuin, in het wild, in het water en in de lucht.

 

Woeste Goesting - Christine Rolofs

Het boek

Haar jaren experimenteren in de keuken resulteerde in meer dan 175 recepten met minder bekende, maar hyperlokale ingrediënten. Geen vanille, gember, kokos en kruidnagel maar lieve vrouwe bedstro, magnolia, vijgenblad, nagelkruid en spar. Nu bundelt ze haar favoriete foto’s en recepten in dit boek, vormgegeven door Merijn Klerx en in samenwerking met uitgeverij Komma.

 

Wil je Christine helpen?

Om het boek te realiseren, is Christine een crowdfunding gestart. Deze loopt nog tot 15 november. Het minimale streefbedrag is inmiddels gehaald, maar hoe meer voorinschrijvingen en donaties, hoe beter Christine het boek vorm kan geven. Wil jij een exemplaar ontvangen, of Christine in dit project steunen? Doe hier je donatie.

 

Woeste Goesting - Christine Rolofs

Woeste Goesting - Christine Rolofs

Fotografie: Christine Roelofs

Meer blogs lezen?

Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...
Slow Food Professional: GroenHartig

“Op deze schaal kun je gewassen telen die in het industriële voedselsysteem verloren zijn gegaan”

Op tien kilometer ten westen van het centrum van Amsterdam vind je GroenHartig: 0,4 hectare vol bijzondere groenten, fruitsoorten, kruiden en...
Pruimenproeverij Muiderslot

Welke pruimen sieren straks de Ark van de Smaak?

  Midden in wat misschien wel de bekendste pruimenboomgaard van Nederland is, de gaard bij het Muiderslot, organiseerden Slow Food Amsterdam en...
Slow Food Professionals @ Elegast

Terugblik: Slow Food Professionals bij Elegast Cidery

  Afgelopen zaterdag verzamelde een enthousiaste club Food Professionals zich in een van de perengaarden van Elegast Cidery. Na een ochtend...
kaaskamer hooi & klomp

In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!