Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek ‘Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen’!
Chef, kunstenaar, tuinder én Slow Food-lid Christine Roelofs bundelt haar foto’s, recepten en verhalen van de afgelopen vijftien jaar in een oogstrelend culinair fotoboek: Woeste Goesting. Al van kinds af aan was Christine graag buiten en werd haar aandacht getrokken door onbekende planten, groenten en fruit. Zowel de smaak als de schoonheid grepen haar aan en in 2007 startte ze met een project om de lokale culinaire biodiversiteit inzichtelijk te maken. Vanuit die filosofie zette ze vanaf 2009 maandelijks het eten op tafel tijdens gastronomische diners in de tuin (of kas): alleen met producten en gewassen die daar groeiden, in de tuin, in het wild, in het water en in de lucht.
Het boek
Haar jaren experimenteren in de keuken resulteerde in meer dan 175 recepten met minder bekende, maar hyperlokale ingrediënten. Geen vanille, gember, kokos en kruidnagel maar lieve vrouwe bedstro, magnolia, vijgenblad, nagelkruid en spar. Nu bundelt ze haar favoriete foto’s en recepten in dit boek, vormgegeven door Merijn Klerx en in samenwerking met uitgeverij Komma.
Wil je Christine helpen?
Om het boek te realiseren, is Christine een crowdfunding gestart. Deze loopt nog tot 15 november. Het minimale streefbedrag is inmiddels gehaald, maar hoe meer voorinschrijvingen en donaties, hoe beter Christine het boek vorm kan geven. Wil jij een exemplaar ontvangen, of Christine in dit project steunen? Doe hier je donatie.
Fotografie: Christine Roelofs