Voedsel Anders conferentie Wageningen

Samen op weg naar een Duurzaam en Democratisch Voedselsysteem

Een verbindende 2-daagse conferentie op 10 en 11 juni 2022 met inspirerende sprekers en meer dan 50 interactieve workshops.

www.voedselanders.nl/voedsel-anders-conferentie-2022

We gaan in op uitdagingen en systeemdruk; hoe we als boeren, burgers, vissers, onderzoekers etc. ons daarin manoeuvreren en de waarde van collectieve kracht. Daarnaast gaan we in gesprek over onze internationale relaties, solidariteit tussen ons werk hier en de kansen internationaal. We spreken over solidariteit, zelfbeheer, autonomie. Ten slotte gaan we verder in op voedseldemocratie. Wat houdt dat in in de praktijk? We praten over inclusiviteit van het voedselsysteem en verbinding rondom eten.

Deze 6 thema’s tekenen de rode draad tijdens de conferentie:
  •   Regionale Voedselsystemen
  •   Anders Eten
  •   Toegang tot land en water
  •   Bodem, biodiversiteit en klimaat
  •   Rechtvaardig handels- en landbouwbeleid en eerlijke prijzen
  •   Samen op weg

De conferentie vindt plaats in het Orion gebouw op de campus van Wageningen Universiteit, Bronland 1 in Wageningen.

Je kunt je aanmelden via deze link:  www.voedselanders.nl/aanmelding-2022

 

   

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!