Even voorstellen…

 

Ha allemaal, ik ben Jonathan Van Vaerenberg, ondernemer, levensgenieter, gek op lekker, gezond en duurzaam eten, en oprichter van een nieuw concept dat de restaurantwereld op zijn kop gaat zetten.

 

Ik ben Belg (met een grote liefde voor Nederland), vader van drie kinderen (met een pure Nederlandse tongval), en sinds kort dus ondernemer.

Midlife crisis, wake-up call, of gewoon volwassen(er) worden… Na jaren hard labeur in de zakenwereld, begon het bij mij te knagen om iets zinnigers te doen; een bijdrage te leveren aan de maatschappij, en als het even kan, ook aan de planeet.

Zelf hou ik van gezellig en lekker eten, ook wel met een bijpassend wijntje. Maar als een Bourgondiër trouwt met een voedingsdeskundige, dan moet eten ook gezond zijn. Gelukkig konden de kookkunsten van Amélie, mijn vrouw, me ervan overtuigen dat gezond ook erg lekker kan zijn, en dat je er zoveel meer energie en power van krijgt.

 

   

 

Maar we hebben één grote frustratie…

Als we uiteten gaan, of eten bestellen, moeten we onze standaarden vaak verlagen. Weinig groenten, veel suiker, weinig seizoensgebonden en lokale ingrediënten, slecht betaalde bezorgers… Hoe en waar vinden we kwalitatieve restaurants die onze standaarden delen? En als we met vrienden eten, die een dieet volgen of allergieën hebben, hoe kunnen we daar praktisch mee omgaan?

 

Waarom, in dit digitale tijdperk, bestaat er geen app die ons gemakkelijk de juiste opties aanbiedt? Die ons aangeeft waar we eten kunnen vinden dat precies bij ons past?

 

Zo is treats geboren!

Op basis van je ethische verwachtingen en specifieke allergieën en dieetwensen, gidst treats je tot gezonde en duurzame restaurants, en gerechten die specifiek bij jou passen. Persoonlijke “food matchmaking” dus!

Als restaurateur biedt treats je een platform om je waarden en verhaal te delen met gelijkgestemde consumenten. Zo vinden consumenten en restaurants elkaar in de fundamentele waarden van “goed” en persoonlijk eten, en doen ze wat goed is voor henzelf, de gemeenschap, en de planeet. Ons motto is dan ook “Good food, good people”.

Meedenken

We starten nu met de ontwikkeling van de app, en zouden het super vinden als je ons al wilt volgen op Instagram:  www.instagram.com/treats_amsterdam/

En als je als toekomstige klant of restaurateur met ons wilt meedenken, of je tips wilt delen,

stuur dan een mailtje naar: jonathan@treats-market.com. Dat zouden we super fijn vinden.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Jonathan & Amélie

 

Reactie:   communicatie@slowfoodamsterdam.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!