Slow Food on Tour #2

Have you ever cooked a grasshopper dish? Do you know what a cricket meat ball tastes like? Will food made of insects become part of our diet in the near future Let’s find out during the livestream of Slow Food on Tour!

 

MEET FOOD ENTREPRENEUR SANDER

On Sunday October 29th, our reporters Jeroen (chef at the Slow Food Koks Alliance) and Anne Luz (chairwoman of SFYN Amsterdam), will visit Sander at De Krekerij in Rotterdam, the Netherlands. Sander is food entrepreneur and co-founder of De Krekerij; a food enterprise that makes various kinds of products made of insects. He will tell you all about his products made of insects. Will this be the food of our future?

 

TUNE IN AND LEARN ABOUT DUTCH INSECT BURGERS

During the livestream, you are more than welcome to ask any questions. So tune in on Facebook Live on November 29th at 4h00 PM. Jeroen, Anne Luz and Sander hope to see you there!

 

ABOUT SLOW FOOD ON TOUR

Through Slow Food on Tour, Slow Food Netherlands introduces you to unique products and producers from the Dutch Slow Food network, who contribute to good, clean and fair food for all. Follow us on social media and stay tuned for more episodes of Slow Food on Tour in the upcoming months!

 

ABOUT TERRA MADRE – SALONE DEL GUSTO

Slow Food on Tour is part of Terra Madre – Salone del Gusto. Terra Madre is Slow Food’s largest international Slow Food event in the world. Every two years, thousands of Slow Food chefs, producers, students, activists and others, travel to Turin (Italy) to connect through various workshops, tastings, seminars and lectures. Together they are committed to good, clean and fair food for everyone. This year, Terra Madre will largely take place online and the activities will be spread over six months, from October 2020 to April 2021. For more information about Terra Madre – Salone del Gusto 2020/2021, visit www.terramadresalonedelgusto.com.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!