Meer aandacht voor het GLB. Juist nu.

Met betrekking tot de onderhandelingen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid slaan diverse Europese niet-gouvernementele organisaties de handen inéén om druk uit te oefenen op ministers van het Europees Parlement

Ondanks de chaos die door de COVID-19 pandemie is ontstaan, zijn de onderhandelingen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) nog steeds aan de gang. De eindstemming over het nieuwe GLB zal naar verwachting in het najaar plaatsvinden en zal bepalend zijn voor het landbouwbeleid van de Europese Unie voor de komende zeven jaar.

Tekst // Indre Anskaityte – Slow Food Europe
Beeld // Good Food Good Farming

De onzekerheid die de wereldwijde pandemie met zich meebrengt, heeft al gevolgen gehad voor de landbouw. Zo zijn er aan de ene kant enorme voedseloverschotten en kampen boeren tegelijkertijd met een tekort aan seizoenarbeiders. Bovendien kan de verschuiving van aandacht naar COVID-19 van invloed zijn op de GLB-onderhandelingen en de definitieve wetgeving. Slow Food Europe vindt het – samen met andere partnerorganisaties – bijzonder belangrijk om de beginselen van duurzame landbouw te behouden en zich te richten op het opbouwen van de veerkracht van onze voedselsystemen.

De komende vijf weken zullen we daarom druk uitoefenen op de leden van het Europees Parlement om het landbouwbeleid van de EU opnieuw vorm te geven. We vragen daarin aandacht voor natuur en biodiversiteit, voor veerkrachtige voedselsystemen en agro-ecologie, voor klimaat en milieu, voor dierenwelzijn en menselijke gezondheid, en voor duurzame kleinschalige landbouw.

Vijf weken lang plaatsen we elke dinsdag onze eisen op social media. Deel onze boodschap en help ons om het belang van duurzame voedsel- en landbouwsystemen onder de aandacht te brengen!

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!