Markt in de tuin van de Hermitage

Sinds maart is Amsterdam een nieuwe zaterdagmarkt rijker, op een bijzondere locatie: de tuin van de Hermitage. Er staan allemaal deelnemers met voedselverhalen uit en rond Amsterdam.

Zo is er zuivel van boeren rondom Amsterdam, zijn er biologische groenten van de voedzame kleiachtige bodem van de ‘bolle es’, en is er kraakverse vis uit onze eigen Noordzee. Groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desembrood – je vindt hier bijna alles. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en van hoe dichter bij Amsterdam, hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt. Ze vertellen je graag over de herkomst, kwaliteit en hoe ze werken.

 

 

Afgelopen zaterdag heb ik, Dorothea, een heerlijk broodje worst gegeten van varkens van DE HERKOMST uit Osdorp. Voor het avondeten kocht ik een biologische (Franse) haan, gegrild boven het houtvuur door Style Culinair. Ze halen hun kippen uit Frankrijk, omdat de Barnevelder te weinig vet heeft, zo vertelde Marjolein.

Verder prachtige verse vis gezien, en een interessant gesprek gevoerd met Jan Woerd van de Viskot uit Urk. Zij kopen vis in, die dichtbij gevangen is en het liefst via de Fly shoot methode.

In de tuin was de sfeer, ondanks de bewolking, zonnig: door de prachtige tulpen op het gras, de blije mensen en de muzikanten die regelmatig een paar nummers speelden.

Een aanrader!

 

hermitage.nl/nl/activiteiten/markt-de-tuin-van-de-hermitage

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!