Wat krijg je als je een Slow Food-restaurant vult met chefs, ondernemers, diëtisten, onderzoekers, cidermakers, boeren, wijnhandelaren en andere gedreven Food Professionals? Precies. Goede gesprekken, nog beter eten en een krachtig staaltje ideeënuitwisseling.
SFYN Rotterdam, Slow Food Rotterdam en Restaurant Rotonde organiseerden op maandag 1 juli de tweede editie van Lunchclub 010, een initiatief voor en door Rotterdamse Food Professionals. Bedoeld om elkaar te ontmoeten, samen te eten en goede ideeën uit te wisselen. En zo geschiedt. Er worden handen geschud, tips gedeeld, verhalen verteld en er wordt genoten van al het lekkers dat Jord, Birk, Roy en het team van Rotonde op tafel toveren.
Van krombekboon tot hazelnoot
Op het menu pronkt een overvloed aan lokale producten, allemaal van leveranciers uit de buurt en bijna allemaal plantaardig. De tafels vullen zich al gauw met paté van krombekboon op boekweittoast, krieltjes met tahin van zonnebloempit en gefrituurde sjalot, paddenstoelenspies met nigellazaad en crème van hazelnoot, ijs van zoete aardappel met misokaramel en genoeg bijzondere wijnen en verfrissende sappen om de (h)eerlijke overdaad mee weg te spoelen. Geen slecht begin van de week.
Slow Food Professionals Community
Vorig jaar waardeerde de Michelingids Restaurant Rotonde’s lokale en overwegend plantaardige bedrijfsvoering met een groene ster. Dit jaar sloot het restaurant zich ook aan bij de Slow Food Professionals Community.
De Slow Food Professionals Community is een platform voor Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. Ook Rotonde werkt volgens deze Slow Food principes. Zo staat de krombekboon in de Nederlandse Ark van de Smaak, komt zelfs het nigellazaad ‘gewoon’ uit Nederland en gebruiken ze geen amandel of cashew, maar een Nederlandse tegenhanger: de hazelnoot. In het lijstje leveranciers op de menukaart staat ook Veld 4: een walnotenteler en -verwerker in Gelderland en net als Rotonde een Slow Food Professional.
Dat de weg naar een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem ook nog eens heel lekker is, is vandaag weer bewezen. Aan het hele team van Restaurant Rotonde: bedankt voor de gastvrijheid. En aan SFYN Rotterdam, Slow Food Rotterdam en alle bezoekers: bedankt dat jullie nogmaals hebben bewezen dat Rotterdam bruist van de Good, Clean & Fair energie. Op naar de volgende!
Lid worden?
Wil je meer weten over de Slow Food Professionals Community, of wil je lid worden? Klik hier.
Wil je op de hoogte blijven van volgende edities van Lunchclub 010? Volg SFYN Rotterdam op Instagram, of schrijf je in voor de Slow Food nieuwsbrief.