Lunchclub 010 bij Slow Food Professional Restaurant Rotonde

Wat krijg je als je een Slow Food-restaurant vult met chefs, ondernemers, diëtisten, onderzoekers, cidermakers, boeren, wijnhandelaren en andere gedreven Food Professionals? Precies. Goede gesprekken, nog beter eten en een krachtig staaltje ideeënuitwisseling.

SFYN Rotterdam, Slow Food Rotterdam en Restaurant Rotonde organiseerden op maandag 1 juli de tweede editie van Lunchclub 010, een initiatief voor en door Rotterdamse Food Professionals. Bedoeld om elkaar te ontmoeten, samen te eten en goede ideeën uit te wisselen. En zo geschiedt. Er worden handen geschud, tips gedeeld, verhalen verteld en er wordt genoten van al het lekkers dat Jord, Birk, Roy en het team van Rotonde op tafel toveren.

 

     

 

Van krombekboon tot hazelnoot

Op het menu pronkt een overvloed aan lokale producten, allemaal van leveranciers uit de buurt en bijna allemaal plantaardig. De tafels vullen zich al gauw met paté van krombekboon op boekweittoast, krieltjes met tahin van zonnebloempit en gefrituurde sjalot, paddenstoelenspies met nigellazaad en crème van hazelnoot, ijs van zoete aardappel met misokaramel en genoeg bijzondere wijnen en verfrissende sappen om de (h)eerlijke overdaad mee weg te spoelen. Geen slecht begin van de week.

 

 

Slow Food Professionals Community

Vorig jaar waardeerde de Michelingids Restaurant Rotonde’s lokale en overwegend plantaardige bedrijfsvoering met een groene ster. Dit jaar sloot het restaurant zich ook aan bij de Slow Food Professionals Community.

De Slow Food Professionals Community is een platform voor Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. Ook Rotonde werkt volgens deze Slow Food principes. Zo staat de krombekboon in de Nederlandse Ark van de Smaak, komt zelfs het nigellazaad ‘gewoon’ uit Nederland en gebruiken ze geen amandel of cashew, maar een Nederlandse tegenhanger: de hazelnoot. In het lijstje leveranciers op de menukaart staat ook Veld 4: een walnotenteler en -verwerker in Gelderland en net als Rotonde een Slow Food Professional.

 

     

 

Dat de weg naar een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem ook nog eens heel lekker is, is vandaag weer bewezen. Aan het hele team van Restaurant Rotonde: bedankt voor de gastvrijheid. En aan SFYN Rotterdam, Slow Food Rotterdam en alle bezoekers: bedankt dat jullie nogmaals hebben bewezen dat Rotterdam bruist van de Good, Clean & Fair energie. Op naar de volgende!

 

Lid worden?

Wil je meer weten over de Slow Food Professionals Community, of wil je lid worden? Klik hier.

Wil je op de hoogte blijven van volgende edities van Lunchclub 010? Volg SFYN Rotterdam op Instagram, of schrijf je in voor de Slow Food nieuwsbrief.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!