Het paasweekend staat voor de deur: lokale eieren vind je hier!

Het paasweekend ziet er dit jaar net even iets anders uit dan we gewend zijn. Waar we normaal gesproken samen komen bij familie of in een restaurant voor een paasbrunch, vieren we Pasen dit jaar thuis. De creativiteit en het aanpassingsvermogen van lokale producenten is echter groot. Je kan je lokale paasboodschappen gemakkelijk online bestellen. 

Koop bijvoorbeeld een lokaal paaspakket van De Locals in Utrecht of haal een paastas op bij Restaurant de Watergeus in Noorden. Benieuwd wat lokale producenten in andere provincies aanbieden? Vind hier 12 adressen van boerderijen bij jou in de buurt!

 

Drenthe – Balloo
In Drenthe hoeden de Herders van Balloo een schaapskudde van Drentse heideschapen. Je vindt hier dan ook geen kaas of eieren maar wél pasgeboren lammetjes! Tot en met eind mei komt de kudde niet meer op vaste tijden in de schaapskooi, maar de kudde komt wel naar het land rondom de schaapskooi (woensdag en zondag om 16:00 en op zaterdag om 17:00).

 

Flevoland – Almere
Aan de rand van Almere vind je het rustgevende Plantage Nieuwland. Ga eens langs voor groenten uit de moestuin of verse noten uit de notengaard. Mede-eigenaresse Nuray houdt ook oa. Barnevelder en Wyandotte kippen voor de lekkerste lokale (paas)eitjes.

 

Friesland – Bakkeveen
In het Friese Bakkeveen hoef je niet ver om voor verse lokale bessensap voor bij je paasbrunch. Bovendien vind je bij It Fryske Hiem niet alleen veel verschillende soorten bessen maar ook kaas en rauwe melk van hun Holstein Frisian en Fleckvieh koeien.

 

Gelderland – Groenlo
In Groenlo staat jammakerij en boerderijwinkel Groot Antink. Daar vind je oa. jam, chutneys en Achterhoekse wijnen. Ga je (met gepaste afstand) bij iemand op paasbezoek? Dan is één van de vele cadeaupaketten met diverse soorten lokale jam een smakelijk geschenk!

 


Graskaas Westerwolds Goud

Foto // Graskaas – Westerwolds Goud

 

Groningen – Onstwedde
Er gaat niets boven Groningen! En in dit geval niets boven het Westerwolds Goud van kaasmaakster Marijke. In haar boerderijwinkel in Onstwedde vind je niet alleen zelfgemaakte kazen maar ook groenten, vlees en en streekproducten van het Groningse land.

 

Limburg – Maastricht
Woon je in Limburg? Haal dan het brood voor je paasontbijt bij Bakkerij de Bisschopsmolen in Maastricht. Daar bakken ze verschillende soorten desem landbrood (oa. tritodeum, triticale, spelt bruin, spelt zaden en quinoa haver) én weten ze wat echte Limburgse vlaai is.

 

Noord-Brabant – Hoeven
In het Brabantse Hoeven vind je de poelier- en streekwinkel van Joke en Geert van der Kaa: De Walnoothoeve(n). Daar verkopen zij niet alleen honing en jam uit de streek, maar ook eieren en advocaat van Chaamse Hoen. Alle producten zijn online te bestellen en worden voor je klaargelegd in de winkel.

 

Noord-Holland – Amsterdam
In de tuin of op je balkon, met het mooie weer in het verschiet lonkt een gezellige paasborrel. En bij een borrel smaakt de originele Amsterdamse ossenworst van Slagerij de Wit erg goed.

 

Overijssel – Kampen
Op Erf1 in het Overijsselse Kampen vind je rauwmelkse kazen, maar ook vlees, melk en eieren van eigen bodem. Alles is gemakkelijk online te bestellen via de webshop en je producten kan je contactloos afhalen op de boerderij.

 

Paaspakket De Locals

Foto // Paaspakket – De Locals Utrecht

 

Utrecht – Utrecht
In Utrecht hebben lokale producenten zich verenigt via De Locals. Een voedselbox met uitsluitend producten van Utrechtse afkomst. Voor het paasweekend hebben ze zelfs een speciale paasbox samengesteld met daarin oa. witgevlochten brood van de Veldkeuken, roomboter van zorgboerderij de Hondspol en biologische eieren van biohof.

 

Zeeland – Yerseke
Met een zonnig paasweekend in het verschiet zullen zilte Zeeuwse oesters extra lekker smaken. Bestel ze bij de Oesterij in Yerseke via www.oesterij.nl.

 

Zuid-Holland – Noorden
Ondanks dat Restaurant De Watergeus niet helemaal is ingericht op een take-away, hebben zij voor het paasweekend een paastas in het leven geroepen. Als je deze tas uiterlijk 8 april besteld (vandaag nog) kan op je 11 april een pakket ophalen met daarin oa. een sandwich witvis , gemarineerde scampi , tomatenchutney en lamsrack , kruidencremefreche , couscoussalade met asperges en roodfruitbavarois met lambadamarmelade. Je kan het thuis als klein buffetje neerzetten maar ook opwarmen in de oven of magnetron. Bestellen kan via info@dewatergeus.nl. Wees er snel bij want op = op!

 

Dit zijn slechts 12 voorbeelden van lokale producenten en horecagelegenheden die hun producten (tijdelijk) bezorgen of als afhaalmaaltijd aanbieden. Zo zijn er tal van initiatieven. Ook in jouw omgeving zijn er legio producenten, chefs en horecagelegenheden die nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bekijk de lijst op slowfood.nl/kieslokaal voor adressen bij jou in de buurt of tip ons onderaan de pagina!

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!