Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

 

Lekker is dat – duurzaam koken kun jij ook!

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze chefs én consumenten om duurzamer te koken. Als private dining chef, spreker, consultant, conceptontwikkelaar, schrijver, foodfluencer en nu ook als kookboekauteur.

Wat ze er zelf over zegt: “Alles wat ik als chef heb geleerd over lekker en duurzaam koken serveer ik in dit boek in panklare happen aan jou. Ik geef je mijn vuistregels zoals: “gooi de smaak niet weg”, en “behandel de groente als je duurste ingrediënt”. Simpele ezelsbruggetjes, met lekkere gerechten als voorbeeld. Geen lastige theorie en opgeheven vingertjes, maar aanstekelijke verhaaltjes gelardeerd met tips, anekdotes en voorbeelden uit mijn keuken. Én met lekkere recepten, in de volgorde van de seizoenen. Met een simpele uitleg, en betaalbare ingrediënten die je in elke winkel kunt kopen.”

Begin december verschijnt Sheila’s boek Lekker is dat – duurzaam koken kun jij ook!

Wil je toegang tot Sheila’s tips en recepten? Pre-order het boek hier! Door een pre-order te plaatsen, ondersteun je Sheila in haar missie én krijg je een early-bird korting van €4,95.

 

Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

 

Over Slow Food Professionals

De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, eerlijker en gezonder voedselsysteem. Slow Food Professionals krijgen toegang tot een fijn netwerk gelijkgestemden, inhoudelijke programma’s en meer. Ben jij een food professional en benieuwd wat de community te bieden heeft? Neem hier een kijkje, of kom kennismaken tijdens een van de evenementen!

 

 

Meer blogs lezen?

Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...
Slow Food Professional: GroenHartig

“Op deze schaal kun je gewassen telen die in het industriële voedselsysteem verloren zijn gegaan”

Op tien kilometer ten westen van het centrum van Amsterdam vind je GroenHartig: 0,4 hectare vol bijzondere groenten, fruitsoorten, kruiden en...
Pruimenproeverij Muiderslot

Welke pruimen sieren straks de Ark van de Smaak?

  Midden in wat misschien wel de bekendste pruimenboomgaard van Nederland is, de gaard bij het Muiderslot, organiseerden Slow Food Amsterdam en...
Slow Food Professionals @ Elegast

Terugblik: Slow Food Professionals bij Elegast Cidery

  Afgelopen zaterdag verzamelde een enthousiaste club Food Professionals zich in een van de perengaarden van Elegast Cidery. Na een ochtend...
kaaskamer hooi & klomp

In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Slow Food Professional: Restaurant Rotonde

Lunchclub 010 bij Slow Food Professional Restaurant Rotonde

Wat krijg je als je een Slow Food-restaurant vult met chefs, ondernemers, diëtisten, onderzoekers, cidermakers, boeren, wijnhandelaren en andere...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!