EXCURSIE WIJN DOMEIN ALDENBORGH

  Van bodem tot wijn in het mooie Zuid-Limburgse Landschap

 

Wijndomein Aldenborgh organiseert in samenwerking met Slow Food Amsterdam een event op zaterdag 7 augustus, waar bodem, biodiversiteit, terroir en smaakbeleving centraal staan. Slow Food Amsterdam’s platform ‘Kiss The Ground’ is opgericht om aandacht te vragen voor bodemgezondheid.

 

 

In het prachtige Zuid-Limburgse landschap organiseren wij voor u een unieke wijntour om dit verhaal te vertellen én te laten beleven.

 

☕   U wordt ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens lopen wij samen naar de wijngaard voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding gaan verschillende sprekers in op welke speciale en volledig natuurlijke (!) wijze de druiven worden geteeld, geoogst en het uiteindelijke vinificatieproces.

  Wij denken dat u dit natuurlijke proces van bodem tot wijn vast ook wilt kunnen proeven, en sluiten het event daarom af met een feestelijke wijnproeverij van 4 verschillende wijnen.

✔️☀️  Wilt u hier graag bij zijn? Meld u zich dan vóór 5 augustus aan, via deze link.

✖️✖️  De tickets non-refundable.

⚡  Wees er snel bij want er zijn slechts 30 tickets beschikbaar.

 

 

  

 

 

 

Datum       07.08.2021

Tijd            13.30 – 16.00

Adres        Domein Aldenborgh, St. Agathastraat 3, 6287 AJ, Eys, Zuid-Limburg

 


Graag stellen we de samenwerkende partijen kort voor:

Domein Aldenborgh

Bij Domein Aldenborgh maken we authentieke Limburgse biologische wijnen met respect en bewondering voor de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het bestrijden van ziektes en plagen symptoombestrijding is. We hebben namelijk te maken met een groter, onderliggend probleem dat aangepakt moet worden; het ontbreken van biodiversiteit en goed bodemmanagement.

Net zoals wij mensen voor een groot gedeelte van ons functioneren afhankelijk zijn van de juiste bacteriën in onze darmen, zo is een plant voor haar functioneren erg afhankelijk van de micro-organismen rond haar wortels. Daarom draait alles bij Domein Aldenborgh om het vergroten van biodiversiteit en activiteit, zowel ondergronds als bovengronds, om tot een perfecte smaak van onze authentieke biologische Limburgse wijnen te komen.

 

Slow Food Amsterdam

Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor gezond, voedzaam, duurzaam en eerlijk geproduceerd voedsel voor iedereen.

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen met hen pakt Slow Food belangrijke voedselvraagstukken aan en bieden ze een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur.

 

Kiss the Ground

De bodem is bepalend voor de kwantiteit aan voedsel die we produceren, maar ook voor de kwaliteit. Een regeneratief voedselsysteem zorgt zowel voor meer, als ook beter voedsel.

Kiss the Ground (KTG) is een regionaal kennis- en actieplatform met als doel de betekenis en waarde van de bodem als uitgangspunt te nemen voor de regionale voedseltransitie. KTG doet dat door uiteenlopende veranderaars, bedrijven, instellingen en beleidsmakers met elkaar te verbinden. KTG is er om aandacht te vragen voor een gezonde bodem en daarmee natuurlijk het belang van smaak, gezondheid en een duurzaam voedselsysteem.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!