Appeltje voor de dorst
Nel Schellekens Keunenhuis Culinaire proeftuin Wooldseweg 127, Woold, NetherlandsErfgoeddag op 22 september 2024 op het erf van het Keunenhuis Aandacht voor erfgoed, in de breedste zin van het woord: cultureel, immaterieel, levend & culinair erfgoed. Genieten, beleven en weten van van alles wat er op, in en rondom het erf en erfgoed mogelijk is. Met extra aandacht voor het Achterhoekse fruit. Lekker eetbaar […]
Fietsen op de favorietenkaart
Utrecht , NederlandFietsen langs Utrechtse ondernemers die GOOD, CLEAN & FAIR bezig zijn. Wij gaan (OV)fietsen langs mooie adressen van de favorietenkaart van SFYN en Slow Food Utrecht: een stukje buitengebied met start en finish in het centrum van de stad. We verzamelen om 11.00 uur bij Rabarber (nummer 43 op de kaart) en starten met een […]
Inspiratiemarkt: Lekker natuurlijk
Boerderij de Boerinn Mijzijde 6, Kamerik, Utrecht, NetherlandsSteeds meer boeren en voedselproducenten laten zien dat het mogelijk is om op een natuurlijke manier heerlijke producten te maken. En gelukkig maar, want dat is essentieel voor het herstel van onze natuur en biodiversiteit. Benieuwd? Ontdek het op de Inspiratiemarkt van MVO Nederland: Lekker natuurlijk. Hier leer je alles over innovatieve en duurzame landbouwmethoden […]
Brabantse paddenstoelenwandeling
Bossen bij Dorst Parkeerplaats van Beum, Wethouder van Dijklaan, Dorst, Brabant, NetherlandsNet als vorige jaren organiseert Slow Food Brabant samen met Jeroen Evers en Johan Pegel, twee zeer ervaren paddenstoelen-gidsen, een najaarswandeling op zoek naar de zo wonderlijke, verscheidene paddenstoelen. Zijn ze eetbaar? En herkenbaar, of juist gevaarlijk? Jeroen en Johan herkennen de paddenstoelen al van verre en beantwoorden al onze vragen. Ze vertellen ons graag […]
Bezoek aan biologisch dynamische boerderij Terlinde
Boerderij Terlinde Oranjezonweg 1, Oostkapelle, Zeeland, NetherlandsHallo smaakgenieters, We hebben weer wat leuks in het vooruitzicht: zaterdag 19 oktober openen de deuren van biologisch dynamische boerderij Terlinde speciaal voor ons! WE KRIJGEN ALLE INS EN OUTS VAN HET BEDRIJF …… Rondleiding door de bakkerij, boomgaard, veestapel, zuivelmakerij, ijsmakerij en winkel… en dit alles met een leuk ontvangst bij de start met […]
Herfstig genieten bij de Vijfsprong in Vorden
De Vijfsprong Reeoordweg 2A, Vorden, Gelderland, NetherlandsWarm ingepakt en met stevige stappers aan ben je klaar voor ‘Herfstig genieten’ bij biologisch dynamische boerderij de Vijfsprong. Op 17 november verwelkomt Slow Food Achterhoek jou bij ons nieuwste Slow Food lid in Vorden. Er staat je een middag vol herfstsmaken, frisse buitenlucht, een wandeling met wilde verrassing én puur voedsel te wachten. Als […]
Training: Peulvruchten op school
OnlineDatum en tijd: 20 november om 17u (CET) Talen: IT, EN, ES, FR Ben jij docent of opleider en benieuwd naar creatieve en effectieve manieren om leerlingen te inspireren tot een gezond dieet met veel groenten, peulvruchten en fruit? In deze online sessie van Slow Food's Education Office ontdek je boeiende en empirisch onderbouwde strategieën […]
Kerstkokkerellen met Slow Food Zeeland
Culinair Gilde Zeeland Meulwegje 3, Heinkenszand, Zeeland, NetherlandsSlow Food Zeeland wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met alle heerlijkheden die onze Provincie voortbrengt. Heerlijkheden die duurzaam geproduceerd worden tegen een eerlijke prijs. Om dit te bereiken organiseren we leuke, lekkere en informatieve bijeenkomsten voor onze leden en geïnteresseerden. Hierbij nodigen we je uit voor: Kerstkokkerellen met SlowFood Zeeland, op zaterdag 23 […]
Eten tot het op is @ Pakhuis de Zwijger
Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam, NederlandDe landbouw in ons land moet anders en dat kan door de monocultuur te veranderen in diverse graanlandschappen, weilanden en boomgaarden. In zijn boek geeft Dan Saladino een 40-tal voorbeelden van succesvolle veranderingen en aanpassingen vanuit de gehele wereld. Na acht jaar ontwijkgedrag werd de Nederlandse regering onlangs door de Europese Commissie op de vingers […]
Slow Food Onderwijsuitwisseling
OnlineDatum en tijd: 4 december om 17.00 uur (CET) Talen: IT, EN, ES, FR Hoe benader je onderwijsinstellingen om educatieve projecten rondom voeding te implementeren in het curriculum? En: hoe maak je ze bekend met de missie van Slow Food? In deze online sessie gaan we in gesprek over effectieve manieren om scholen te banaderen […]