EVEN VOORSTELLEN…  MARIENA DE JAGER

Als boerendochter was ik in mijn jeugd niet anders gewend dan dat het eten wat ’s avonds op mijn bord lag, ’s middags nog op het land stond te groeien: altijd vers en altijd van het seizoen. Ik hou van gezond en lekker eten, van eerlijke en duurzame voeding en het vertellen van een verhaal. 

 

Steentje bijdragen

Bij Slow Food wil ik mijn maatschappelijke steentje bijdragen aan een duurzame voedselproductie en consumptie. Ik werd geraakt door het thema ‘Kiss the Ground’ en de bijbehorende activiteiten, als het organiseren en hosten van evenementen en velddiners; we laten de bodem proeven aan de hand van de verhalen van boeren, de kracht en puurheid van bodemproducten en de creativiteit van de chef.

Platteland, bedrijfskunde & het gastvrijheidsvak

Geboren als boerendochter in Zeeland ben ik eind jaren ’90 Bedrijfskunde gaan studeren in Amsterdam.
Bij persoonlijke kennismakingen krijg ik regelmatig te horen dat van dit nostalgische plattelandsimago weinig over is . Ik heb vanaf begin jaren ’90 altijd gewerkt als commerciële professional in de groot-zakelijke markt en de hele wereld over gereisd; zowel zakelijk als privé.

Werkzaam zijn in de gastvrijheidsindustrie heeft van kinds af aan mijn interesse gehad. Daarom ben ik enige tijd geleden ook weer gestart met werken in deze branche. Ik kan mijn passie en energie kwijt bij één van de mooiste restaurants van Amsterdam: Restaurant De Kas; gelegen in Park Frankendael, in Amsterdam-Oost. Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van dit team.

Host bij de Kas

Wat we doen bij De Kas is exceptioneel: behalve het creëren van een waanzinnig smaakvolle culinaire beleving, kweken en oogsten we duurzaam, biologisch en lokaal. We oogsten de groenten, kruiden en fruit op het allerlaatste moment en verwerken dit direct in de keuken. Ik werk voorlopig nog parttime als host (gastvrouw); mijn wens is om mijzelf verder te ontwikkelen bij De Kas.

Slow Food Amsterdam

Via Slow Food kom ik in contact met leuke enthousiaste mensen, die – net als ik –  een belangrijk verhaal willen vertellen en uitdragen. Daarnaast is Slow Food voor mij een manier om meer kennis en ervaring op te doen in de gastvrijheidsindustrie, en geeft het mij toegang tot dit boeiende netwerk.

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!