EVEN VOORSTELLEN… Leon Hoogendijk

Vanaf het moment dat ik in mijn eerste studiejaren lunchkok was, heeft voedsel en het systeem hierachter mijn interesse gewekt. Dit uitte zich op verschillende manieren. 

Allereerst in de vorm van een cateringbedrijf met twee vrienden, genaamd Krème de la Krème. 

Wij verzorgden culinaire thuisdiners, inclusief bediening en wijn. Daarnaast organiseerden wij ook evenementen. Bijvoorbeeld het Nachtdiner, waarbij de verschillende gangen ondersteund werden door culturele programmering. Het koken hield mij zo erg bezig dat ik enige tijd in een avondkeuken heb mogen rondrennen, om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook heb ik mij een tijdje bezig gehouden met het opstellen van een nieuwe voedingsvisie in een woonzorg-instelling, waarbij gezond en voedzaam eten (aan de hand van bouw-, brand- en beschermstoffen) centraal stond.

Opgeleid als historicus zet ik alles waarmee ik bezig ben in perspectief, waaronder de voedsel- vraagstukken van vandaag de dag. Ik kan niet wachten om hier meer over te leren, verbanden te kunnen leggen en na te denken over hoe het wél in elkaar moet zitten. Daarnaast heb ik een grote liefde voor wielrennen. Dit uit zich vandaag de dag in het repareren en opknappen van (race)fietsen, wat tevens nu mijn werk is.

In 2018 had ik het geluk om mee te mogen wielrennen naar Terra Madre – Salone Del Gusto. Ik speelde al langer met het idee om een langere fietstocht in mijn eentje te maken, dus toen dit evenement werd opgezet was ik meteen enorm enthousiast. Niet alleen omdat we in een groep waren, maar ook door alle prachtige tussenstops die we zouden gaan maken bij allerlei mensen die op hun eigen manier bezig waren met het voedselsysteem op weg naar Turijn. Door te fietsen naar een festival die het epicentrum is van de Slow Food beweging, kwamen mijn twee grootste passies samen!

Nu ben ik één van de deelnemers van de SFYN Academie en hoop ik mij verder onder te dompelen in onze complexe voedselwereld om uiteindelijk zo goed mogelijk mijn eigen groene steentje bij te dragen.

Groeten,

Leon

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!