EVEN VOORSTELLEN…  Christian & Silvia PFEIFFER

Onlangs zijn wij, Anker Weesp, lid geworden van Slow Food Amsterdam!
Ambachtelijke stokerij

Wij zijn een jonge drankstokerij uit Weesp, opgericht in 2016 om op een ambachtelijke, lokale en kleinschalige manier weer jenever te gaan stoken. Dat doen we met veel overtuiging en dat vinden wij helemaal aansluiten bij de gedachten van Slow Food.

In 2020 hebben wij, Silvia en Christian Pfeiffer, onze stokerij geopend op een prachtige locatie, de Laurentius kerk in het centrum van Weesp. Elke Weesper kent die kerk en het verhaal achter de redding van dit bijzondere gebouw.

 

.   

 

Onze droom

Anker Weesp is in 2016 geboren uit de droom om weer jenever in Weesp te stoken, ooit de grootste jeneverstad van Nederland. Molenaar Christian Pfeiffer kwam in 2014  in het Weesper gemeentearchief een jeneverrecept uit 1630 tegen en besloot dit na te gaan maken. Na maanden van experimenteren in de keuken bleek het recept te werken en het was echtgenote Silvia, die Christian aanspoorde om de jenever op grote schaal te gaan produceren. Samen delen ze de ideologie van ambachtelijk, kleinschalig en lokaal werken.

Anker Weesp is sinds de oprichting een begrip geworden in Weesp en omstreken. In 2017 en 2018 zijn de Weespermoppen likeur en Weesp Gin aan het assortiment toegevoegd. Daarmee is Anker Weesp inmiddels méér dan alleen een traditionele jeneverstokerij. Er is bovendien een nauwe samenwerking met de ambachtelijke molen ‘De Vriendschap’, en de lokale bierbrouwerij van Wispe. Zo is Anker Weesp binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de meest bekende merken uit het stadje Weesp.

Bezoek onze stokerij en leer alles over het verhaal van de drankgeschiedenis van Weesp: www.ankerweesp.nl

 

Silvia & Christian Pfeiffer

 

Voor de liefhebber, nóg een fijn artikel over het werk van Stokerij Anker Weesp…

 

Weesp Gin, de eerste gin van Stokerij Anker Weesp

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!