Je ziet dat we onze proeverijen serieus aanpakken.

 

Update

Onze osseworst 1746 wordt inmiddels op vijf plaatsen verkocht: bij de drie Kef-winkels, bij Frank’s Smokehouse en bij Louman zelf; je krijgt er in de winkels een historisch verhaal plus wat tips gratis bij.

Gemberbolussen zijn te koop of te bestellen bij Vos Kosher Catering in Amstelveen en bij zuurwarenwinkel De Leeuw op de Vrijheidslaan. Twee andere (banket)bakkers raakten tijdens de vorige Slow Food Amsterdam borrel zo enthousiast over de bolussen dat ze ermee aan het experimenteren zijn geslagen. Daar doen we het voor!

Qua Weesper moppen zijn nieuwe initiatieven in aantocht (zie elders in deze nieuwsbrief).

En we zijn zelf 13 kazen, ook uit de omgeving van Amsterdam, aan het proeven geweest om te kijken of er een verrassing bij was. Over sommige kazen waren de meningen erg verdeeld. Over andere kazen willen we eerst nog iets meer weten, en weer andere – zoals de Leidse boerenkaas en de Goudse opleg – zijn oude, vertrouwde topkazen.

Verrassing

Een echte verrassing was voor ons de Skeapsrond uit Ransdorp, een jonge schapenkaas van 4-7 weken (‘beleving, avontuurlijk/makkelijk te eten, boterig, zacht, fruitig (abrikoos), zoet…’). Lekker!

 

Schapenstal van schilder Jan van Ravenswaay, 1821

 

Deze camembert–style zachte kaas wordt gemaakt door Michaël Steeghs en zijn team van lokale organische schapenmelk op de Dikhoeve in Ransdorp, Amsterdam.

 

 

Website:  www.dikhoeve.nl/producten

Adres:      Nieuwe Gouw 51, 1028 AX Ransdorp

 

Bijdrage:  Jacques Meerman

Reactie:    winkel@slowfoodamsterdam.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!