De werkgroep winkel actief

Je ziet dat we onze proeverijen serieus aanpakken.

 

Update

Onze osseworst 1746 wordt inmiddels op vijf plaatsen verkocht: bij de drie Kef-winkels, bij Frank’s Smokehouse en bij Louman zelf; je krijgt er in de winkels een historisch verhaal plus wat tips gratis bij.

Gemberbolussen zijn te koop of te bestellen bij Vos Kosher Catering in Amstelveen en bij zuurwarenwinkel De Leeuw op de Vrijheidslaan. Twee andere (banket)bakkers raakten tijdens de vorige Slow Food Amsterdam borrel zo enthousiast over de bolussen dat ze ermee aan het experimenteren zijn geslagen. Daar doen we het voor!

Qua Weesper moppen zijn nieuwe initiatieven in aantocht (zie elders in deze nieuwsbrief).

En we zijn zelf 13 kazen, ook uit de omgeving van Amsterdam, aan het proeven geweest om te kijken of er een verrassing bij was. Over sommige kazen waren de meningen erg verdeeld. Over andere kazen willen we eerst nog iets meer weten, en weer andere – zoals de Leidse boerenkaas en de Goudse opleg – zijn oude, vertrouwde topkazen.

Verrassing

Een echte verrassing was voor ons de Skeapsrond uit Ransdorp, een jonge schapenkaas van 4-7 weken (‘beleving, avontuurlijk/makkelijk te eten, boterig, zacht, fruitig (abrikoos), zoet…’). Lekker!

 

Schapenstal van schilder Jan van Ravenswaay, 1821

 

Deze camembert–style zachte kaas wordt gemaakt door Michaël Steeghs en zijn team van lokale organische schapenmelk op de Dikhoeve in Ransdorp, Amsterdam.

 

 

Website:  www.dikhoeve.nl/producten

Adres:      Nieuwe Gouw 51, 1028 AX Ransdorp

 

Bijdrage:  Jacques Meerman

Reactie:    winkel@slowfoodamsterdam.nl

Meer blogs lezen?

Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...
Slow Food Professional: GroenHartig

“Op deze schaal kun je gewassen telen die in het industriële voedselsysteem verloren zijn gegaan”

Op tien kilometer ten westen van het centrum van Amsterdam vind je GroenHartig: 0,4 hectare vol bijzondere groenten, fruitsoorten, kruiden en...
Pruimenproeverij Muiderslot

Welke pruimen sieren straks de Ark van de Smaak?

  Midden in wat misschien wel de bekendste pruimenboomgaard van Nederland is, de gaard bij het Muiderslot, organiseerden Slow Food Amsterdam en...
Slow Food Professionals @ Elegast

Terugblik: Slow Food Professionals bij Elegast Cidery

  Afgelopen zaterdag verzamelde een enthousiaste club Food Professionals zich in een van de perengaarden van Elegast Cidery. Na een ochtend...
kaaskamer hooi & klomp

In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!