Als vanouds, vond er afgelopen 1 April weer een Slow Food borrel plaats, waarbij zowel oude als nieuwe garde aanwezig was.

Dit keer borrelden we bij Terre Lente, waar onze nieuwe penningmeester Luigi Pucciano ons met zijn Italiaanse gastvrijheid warm heeft weten te verwelkomen. Onder het genot van Nederlandse cider en Italiaanse wijn werd er gepraat, genetwerkt en kennis gemaakt. Ark van de Smaak leden; de ingelegde Gele Komkommer, Amsterdamse Ossenworst en de Boeren Goudse Oplegkaas waren in groten getale aanwezig. Bovendien was er bezoek van een drie uur lang gegaarde Brabantse ossentong. Voor de één een 1 April grap, voor de ander een ware lekkernij.

De Slow Food borrel zou geen Slow Food borrel zijn als er niet gediscussieerd zou worden over de vele regionale eetculturen die Nederland rijk is. Want ondanks dat we leven in een klein kikkerlandje, hebben we een grote diversiteit aan lokale (eet)culturen. En dat is precies wat we met Slow Food willen vieren.

 

Dus op naar de volgende borrel!

Die is op 6 mei vanaf 18:00. We zijn dit keer te gast bij Wild Sage Foods, Ceintuurbaan 228, A’dam.

Ben jij er ook bij? Meld je dan even aan via algemeen@slowfoodamsterdam.nl

Zie je dan!

 

——————————————————————————————————————————————————————

Terre Lente verkoopt bijzondere producten van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Culinaire pareltjes: van worst en kaas tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Allen biologisch geproduceerd.

Terre Lente is gevestigd aan de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan en heeft een woonkamer-achtige, Zuid-Italiaanse uitstraling. Je bent hier ook welkom voor een heerlijk kopje Napolitaanse koffie, een belegde huisgemaakte focaccia of een lekker bordje pasta.

www.terrelente.com        www.instagram.com/terrelente       Westerstraat 55H, 1015 LV  Amsterdam

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!