Borrel 1 April bij Terre Lente

Als vanouds, vond er afgelopen 1 April weer een Slow Food borrel plaats, waarbij zowel oude als nieuwe garde aanwezig was.

Dit keer borrelden we bij Terre Lente, waar onze nieuwe penningmeester Luigi Pucciano ons met zijn Italiaanse gastvrijheid warm heeft weten te verwelkomen. Onder het genot van Nederlandse cider en Italiaanse wijn werd er gepraat, genetwerkt en kennis gemaakt. Ark van de Smaak leden; de ingelegde Gele Komkommer, Amsterdamse Ossenworst en de Boeren Goudse Oplegkaas waren in groten getale aanwezig. Bovendien was er bezoek van een drie uur lang gegaarde Brabantse ossentong. Voor de één een 1 April grap, voor de ander een ware lekkernij.

De Slow Food borrel zou geen Slow Food borrel zijn als er niet gediscussieerd zou worden over de vele regionale eetculturen die Nederland rijk is. Want ondanks dat we leven in een klein kikkerlandje, hebben we een grote diversiteit aan lokale (eet)culturen. En dat is precies wat we met Slow Food willen vieren.

 

Dus op naar de volgende borrel!

Die is op 6 mei vanaf 18:00. We zijn dit keer te gast bij Wild Sage Foods, Ceintuurbaan 228, A’dam.

Ben jij er ook bij? Meld je dan even aan via algemeen@slowfoodamsterdam.nl

Zie je dan!

 

——————————————————————————————————————————————————————

Terre Lente verkoopt bijzondere producten van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Culinaire pareltjes: van worst en kaas tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Allen biologisch geproduceerd.

Terre Lente is gevestigd aan de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan en heeft een woonkamer-achtige, Zuid-Italiaanse uitstraling. Je bent hier ook welkom voor een heerlijk kopje Napolitaanse koffie, een belegde huisgemaakte focaccia of een lekker bordje pasta.

www.terrelente.com        www.instagram.com/terrelente       Westerstraat 55H, 1015 LV  Amsterdam

Meer blogs lezen?

Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...
Slow Food Professional: GroenHartig

“Op deze schaal kun je gewassen telen die in het industriële voedselsysteem verloren zijn gegaan”

Op tien kilometer ten westen van het centrum van Amsterdam vind je GroenHartig: 0,4 hectare vol bijzondere groenten, fruitsoorten, kruiden en...
Pruimenproeverij Muiderslot

Welke pruimen sieren straks de Ark van de Smaak?

  Midden in wat misschien wel de bekendste pruimenboomgaard van Nederland is, de gaard bij het Muiderslot, organiseerden Slow Food Amsterdam en...
Slow Food Professionals @ Elegast

Terugblik: Slow Food Professionals bij Elegast Cidery

  Afgelopen zaterdag verzamelde een enthousiaste club Food Professionals zich in een van de perengaarden van Elegast Cidery. Na een ochtend...
kaaskamer hooi & klomp

In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!