Borrel 3 juni bij Proeflokaal Kef in Amsterdam Noord

Kaasproeverij van Kef

Op een zonovergoten terras in Amsterdam Noord vond vrijdagmiddag 3 juni j.l. in het kader van de maandelijkse borrel van Slow Food Amsterdam een kaasproeverij plaats bij Fromagerie Abraham Kef. Deze ouderwetse kaaswinkel is al bijna 70 jaar gespecialiseerd in Franse en Nederlandse kazen.

 

 

Met de klok mee:  1. Machedoux,   2. Skeapsrond van de Dikhoeve,  3. Fransje/Hansje,  4. Horstbrande Schapenkaas,  5. Fiore

 

 

Met de klok mee:  6. Remeker (Olde en Ryp), 7. Boeren Goudse oplegkaas, 8. Burg, 9. Achelse Blauwe.

 

Zo vertelde de kaas-expert Renate dat het lekkere biologische geitenkaasje Machedoux op traditionele wijze wordt geproduceerd door Hanneke Kuppens uit de provincie Groningen. De heerlijke Boeren Goudse oplegkaas uit Leiden wordt nog slechts gemaakt door 2 familie’s gemaakt. En de Slow Food Amsterdam leden kregen te weten dat er een ware ‘rockster’ onder de kaasmakers bestaat, Peter Boonen genaamd. Net over de grens in Belgisch Limburg maakt hij, samen met zijn broer Bert en hun echtgenotes, verse rauwmelkse kazen. De kaasfijnproevers vonden het kaasje met de naam Burg ook overheerlijk. Het kaasje is wat je noemt een droge roodflora met een krijtig hartje.

De kaasproeverij van Kef en tevens Slow Food borrel op het van der Pekplein in Amsterdam Noord was erg gezellig. Het was vooral leuk om weer andere Slow Food leden te ontmoeten, en te genieten van heerlijke kazen.

 

 

Bijdrage: Maaike Menger, Slow Food Amsterdam lid en mede-eigenaar Club Cuisine

Meer blogs lezen?

Ark van de Smaak - Brabantse Grijze Zandboekweit

Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart

Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Danielle Leoni - Slow Food Professionals

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Woeste Goesting - Christine Rolofs

Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen

Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Edie Mukiibi

Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag

  Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Alessandro Vargiu - Terra Madre

Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik

Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
De Kleischuur - Slow Food Professional

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wid Ales

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels - Ark van de Smaak

Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak

  “Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!