“De Uitvoeringsagenda Landbouw en Voedsel 2022-2023 is een eerste belangrijke stap in het realiseren van de doelen uit het Beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Hierin staat waar de provincie aan gaat werken en welke projecten en activiteiten worden uitgevoerd om de doelen in het beleidskader te bereiken. Duurzaamheid, gezondheid, innovatie en herstel en balans in natuur staan daarbij centraal.” (Landbouw en Voedsel Brabant).
Brabant aan de slag met vernieuwend boeren 2022 – 2023
Meer blogs lezen?
Brabantse Grijze Zandboekweit op de kaart
Eerder dit jaar vroegen we om tips over partijen Brabantse Grijze Zandboekweit, een Ark van de Smaak-ras dat we maar al te graag terug op de kaart...
Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”
De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De...
Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker
‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het...
Crowdfunding: Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen
Help Christine Roelofs bij het realiseren van haar culinaire fotoboek 'Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen'! Chef, kunstenaar, tuinder...
Slow Food-voorzitter Edie Mukiibi over Wereldvoedseldag
Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop we stilstaan bij ons eten en aandacht vragen voor voedselonzekerheid. Want de...
Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit
Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze...
Terra Madre/Salone del Gusto 2024: Een Terugblik
Wij zijn de natuur. In de Italiaanse stad Turijn verandert het Parco Dora om de twee jaar in een groots gastronomisch festijn als Slow Food er...
Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide
We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op...
Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur
Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De...
Achterhoekse appels in de Ark van de Smaak
“Bedreigde gastronomische pareltjes probeert Slow Food te koesteren in de Ark van de Smaak,” schreven Nelleke Don en André Brouwer...