Is jouw vader een échte lekkerbek met passie voor lekker eten en koken? Dan is dit het perfecte Vaderdag-kado: Verras hem met een boeren-tour bij Boer Peet op Bio-tuinderij De Kromme Lepel. De producten hebben de tijd en ruimte gehad om te groeien. Vol smaak zijn deze ingredienten de start en inspiratie voor de chefs van RAVANELLO. Zij zullen voor deze editie dan ook teruggrijpen naar traditionele milde bereidingstechnieken om de pure smaken naar voren te laten komen!
MENU:
- Intro hapje: Rauwe groentes van de Kromme lepel met Bergen op Zoomse Bagna Calda (Ansjovis)
- Salade Hollandse slasoorten, dressing Bastiaanse blauwe kaas, krokante ui-ringen & vers geplukte bloemen.
- Gegrilde Brabantse Wal asperge, tomaat, Hollandse mozzarella & basilicum.
- Bloemkool geheel gegaard, saus van gerookte amandelen, citroen en peterselie.
- Gewokte broccoli, sesam, rode peper, Hollandse Tomasu saus
- Palmkool & snijbiet tempura met gerookte olijfolie knoflook dip
- Gegrilde venkel van de Big Green Egg, salsa verde
- Prei in bruine boter gegaard, mosterd & krokante aardappelchips
- Aardbeien, creme chiboust met vlierbloesemsiroop & basilicum
KIDS:
- Soepje van Brabantse asperges met zuurdesembrood
- Traditioneel: Aardbeien met slagroom
Het wordt een lekkere buitendag voor jong en oud!
Meer info, het programma & tickets: Slowfoodbrant.nl.
Tekst // Caroline Visscher