Op een steenworp afstand van Nijmegen, op de bosrijke heuvels van Groesbeek, vind je Restaurant ‘In Geuren en Kleuren’. Hier kookt Slow Food Alliantie Chef, Roland Vrijmoet, met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. “Duurzaam en lokaal werken zit in je genen. Voor ons is dat een gewoonte geworden”, vertelt hij. Roland is trots als zijn klanten hem complimenteren met de kunstwerkjes op hun bord, maar hij ziet zichzelf toch liever als ambachtsman dan als kunstenaar. Bekijk het videoportret!


Tekst // Saskia Littooij

Video // Jitske Jonkman

Roland gaat voor kwaliteit en smaak. Bovendien behoort hij tot de Slow Food Koks Alliantie. De Alliantie is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair food. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, gaan voor no-waste, bereiden gerechten van kop-tot-staart of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak.

Benieuwd waar Roland de ingrediënten in de video vandaan haalt? Scroll naar het beneden en bekijk het lijstje onder de video.

 

 

De streekproducten in de video komen van de volgende producenten:

Frambozen bij Ooijs Moois // www.ooijsmoois.nl
Waterkers bij De Klispoel // www.klispoel.nl
Geitenkaas bij Geitenboerderij ‘t Ketelbos // www.ketelbos.nl
Pompoenen bij Groentenhof Poelen VOF // www.groentenhofpoelen.nl

– Deze video is geproduceerd door Jitske Jonkman. Jitske is filmmaker bij Triggerfilm en het gezicht achter slowfoodies.nl. Voordat zij van filmen en schrijven haar beroep maakte, klom Jitske als activist voor Greenpeace op locomotieven, lobbyde ze bij kamerleden en bedrijfsdirecties en speurde ze voor het Wereld Natuur Fonds in verre uithoeken van de wereld naar oa. tijgers en reuzenpanda’s. Wat haar verwondert en inspireert wil zij graag doorgeven aan anderen. Daarom deelt zij haar bevindingen graag op haar blog en als redacteur voor Slow Food Nederland. 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!