Op 16 maart was de aftrap van het Europese Jaar van de Gastronomie. Als onderdeel van We Are Food  wordt tien maanden één actueel thema in de schijnwerpers gezet. Zo stond maart in het teken van ”Samen tegen voedselverspilling”. In April 2018 staan de producten Van Brabantse Grond in de spotlight. Hierbij vervult Slow Food Brabant een verbindende rol tussen de lokale boeren en toekomstige koks! Dit betekent dat toekomstige chef koks van de 7 ROC’s in Brabant de komende maanden op bezoek gaan bij 30 Brabantse producenten van duurzame en lokaal- en seizoensgebonden producten. Daar leren de studenten wat de Brabantse grond en het seizoen betekent voor het product, wanneer het op z’n best is en wat dat betekent voor een gerecht. In December komt hiervan een boeren kookboek uit met smaakvolle recepten en mooie verhalen!

https://wearefood.nl/brabantse-keukens/

http://www.van-brabantse-grond.nl/

https://slowfoodbrabant.nl/

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!